Samsung Galaxy Note 4 tip: sneller ‘Recente apps’ openen

De Samsung Galaxy Note 4 is zonder twijfel een erg fijne telefoon. Alleen het openen van het overzicht met recent gebruikte applicaties – met de Recente apps toets – gaat soms wat traag. De aankomende update naar Android 5.0 Lollipop brengt hier wel verbetering, maar nog sneller zou natuurlijk nog fijner zijn.  En dat kan.

samsung-galaxy-note-4-recente-apps-lag-fix-sneller-openen Samsung Galaxy Note 4 tip: sneller 'Recente apps' openen

Via het XDA forum komt er een aardig trucje bovendrijven, die ervoor zorgt dat het Recent apps overzicht op de Galaxy Note 4 een stuk sneller opent, als je de bijbehorende toets links van de Home knop aanraakt.

Het enige dat je ervoor moet doen is de TalkBack service helemaal uitschakelen – ook al heb je deze functie nooit via de reguliere instellingen ingeschakeld. De TalkBack functie helpt visueel beperkte gebruik(st)ers om het toestel te gebruiken, door het hardop voorlezen van allerlei op het scherm getoonde informatie. Maar tenzij je dit ook echt gebruikt, is het een overbodig stukje software, die – verrassend genoeg – kan zorgen voor een traag openend Recente apps overzicht.

samsung-galaxy-note-4-tip-recente-apps-lag-fix-sneller-openen Samsung Galaxy Note 4 tip: sneller 'Recente apps' openen

Schermafbeeldingen zijn gemaakt op een Galaxy Note 4 met Android 5.0.1, maar op Android 4.4.4 werkt het allemaal precies zo

Je schakelt TalkBack uit door in de Instellingen onder het kopje Apps naar Applicatiebeheer te gaan (1). Veeg nu opzij naar het overzicht met álle apps (2), en scroll naar beneden tot je TalkBack tegenkomt (3). Kies deze, en tik op Uitzetten (4).

De kans is groot dat een druk op de Recente apps toets nu een stukje sneller het overzicht in beeld brengt. Volgens gebruik(st)ers op het XDA forum werkt deze truc op zowel Android 4.4.4 als op Android 5.0.1.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee