Samsung Galaxy Note 4 blijft het koelst onder zware omstandigheden

Er is momenteel een hoop te doen over HTC’s nieuwste toptoestel, de One M9. Onder zware omstandigheden zou deze nogal oververhitten.  Nu is dat voor ons natuurlijk een beetje een ver-van-ons-bed-gebeuren, maar toch nemen willen we even aanstippen welk toestel tijdens precies diezelfde test het koelste bleef van alle toestellen: jawel, de Galaxy Note 4.

samsung-galaxy-note-4-temperatuur-belasting-koel Samsung Galaxy Note 4 blijft het koelst onder zware omstandigheden

Het waren de mensen van Tweakers die hun huiswerk goed deden, toen ze HTC’s One M9 het vuur aan de schenen legden in de GFXBench test . Nu schijnt de software van dat toestel op dit moment geoptimaliseerd te worden, waardoor de oververhitting in de praktijk straks alsnog mee moet vallen. Prima, en hopelijk lukt het HTC om dit op korte termijn voor elkaar te krijgen.

Maar kijk eens wie er daar helemaal rechts onder dezelfde stress koel staat te doen, met 37,8 graden Celcius? Inderdaad, de Note 4. Koeler dan HTC’s One M8 van vorig jaar, beduidend koeler dan LG’s G3, én een fractie koeler dan Apple’s iPhone 6 Plus.

Nu heb je natuurlijk op zich niet zoveel aan een zo-koel-mogelijke telefoon. Maar hoe koeler een toestel blijft, hoe langer het goede prestaties kan leveren als er zware apps – in het dagelijks leven veelal games – gedraaid worden. En hoe minder energie – geleverd door de accu van het toestel – er verspild wordt aan de verwarming van onderdelen en behuizing. Fijn dus dat de Galaxy Note 4 die dingen allemaal erg goed doet.

(bron en afbeelding)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee