Samsung Galaxy Note 4, Alpha en S5 (Mini) vingerscanner tip: méér dan 3 afdrukken registreren

Inmiddels is het rijtje Galaxy telefoons met een vingerafdrukscanner – of kortweg vingerscanner – respectabel: van de Galaxy S5 en S5 Mini, via de Alpha tot de Note 4 en Note Edge, en binnenkort ook de Galaxy S6 en S6 Edge. Samsung wekt de indruk dat je maximaal drie vingers kunt registreren, maar in feite kun je er ook veel meer vastleggen.

samsung-galaxy-note-4-galaxy-s5-alpha-vingerscanner-gebruiken Samsung Galaxy Note 4, Alpha en S5 (Mini) vingerscanner tip: méér dan 3 afdrukken registreren

Een tijdje geleden al legden we uit hoe je het beste je vingerafdrukken kunt registreren zodat de vingerscanner het nauwkeurigst werkt. Echter, je kunt ervoor kiezen om dezelfde vingertop niet twee keer te laten scannen, maar juist twee verschillende vingers onder één registratie vast te leggen.

samsung-galaxy-vingerscanner-meer-dan-drie-vingerafdrukken-registreren Samsung Galaxy Note 4, Alpha en S5 (Mini) vingerscanner tip: méér dan 3 afdrukken registreren

Je doet dit als je de eerste serie van tien registraties hebt afgerond. Normaal kun je ervoor kiezen om nog een serie van tien scans te maken – voor verbeterde herkenning – of het registratieproces af te sluiten (Gereed, 1). Maar áls je kiest voor een nieuwe serie (Registeren, 2), kun je ook gewoon een geheel andere vinger gebruiken – die dan na tien pogingen óók herkend wordt door het toestel.

Dit werkt met name goed na de update Android 5.0 Lollipop, die weer aardige verbeteringen in de nauwkeurigheid van de vingerscanner met zich meebrengt. Hierdoor is het een beetje overbodig om álle 20 scans te gebruiken voor één enkele vingertop, en ontstaat de mogelijkheid om niet drie, maar bijvoorbeeld zes vingertoppen in het toestel op te slaan – zelfs al kun je er officieel maar drie vastleggen.

Galaxy deal tips

Praat mee