Samsung Galaxy Lollipop tip: nu ook lichaamsdetectie in Smart Lock

Vorige week nog bespraken we de nieuwe Smart Lock feature die je kunt gebruiken op jouw Galaxy telefoon met Android 5.0 Lollipop – zodra deze de update achter de kiezen heeft, uiteraard. En nu heeft Smart Lock er nog een extra optie bijgekregen: Lichaamsdetectie.

samsung-galaxy-lollipop-tip-smart-lock-lichaamsdetectie Samsung Galaxy Lollipop tip: nu ook lichaamsdetectie in Smart Lock

Het afgelopen weekend bracht een update van Google Play Services de nieuwe Smart Lock optie naar onze Galaxy Note 4 met Android Lollipop – noot: de update is in Nederland officieel nog niet beschikbaar voor dat toestel, maar dat terzijde. Dankzij de optie Lichaamdetectie kun je ervoor zorgen dat jouw Galaxy alleen om een PIN, wachtwoord of vingerafdruk vraagt als deze een tijdje niet direct bij jou was.

Zolang hij in jouw zak zit, of meegedragen wordt, volstaat een simpele veegbeweging over het vergrendelscherm. Pas als het toestel even niet direct bij je in de buurt was – dit wordt gedetecteerd door beweging – schakelt hij vanzelf naar een beveiliging met PIN code, wachtwoord of vingerafdruk.

samsung-galaxy-lollipop-tip-smart-lock-lichaamsdetectie Samsung Galaxy Lollipop tip: nu ook lichaamsdetectie in Smart Lock

Je vindt Lichaamsdetectie op jouw toestel net als de andere Smart Lock features onder Instellingen, en het kopje Beveiliging (1), helemaal onderin. Wat je moet doen om Smart Lock (2) te activeren kon je eerder al HIER lezen, en Lichaamsdetectie schakel je op dezelfde manier in (3).

Op dit moment is de optie nog niet op al onze Galaxy toestellen met Android 5.0 beschikbaar, maar omdat de benodigde update via Google zelf komt gaan we ervanuit dat dit op korte termijn wel het geval zal zijn.

Galaxy deal tips

Praat mee