Uitgelicht: de nieuwe vingerscanner van de Samsung Galaxy S6 (Edge)

Vorig jaar was de Galaxy S5 Samsung’s eerste smartphone met een vingerafdrukscanner. Maar de gebruikte methode waarbij je je vingertop over de Home knop moet vegen – ook op de Galaxy Alpha en Note 4 te vinden – is niet optimaal. Makkelijker en nauwkeuriger is het natuurlijk, als je alleen maar je vingertop op de Home knop hoeft te leggen. Zie daar de vernieuwde vingerscanner van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

samsung-galaxy-s6-vingerscanner Uitgelicht: de nieuwe vingerscanner van de Samsung Galaxy S6 (Edge)

Dat Samsung met de Galaxy S6 de stap naar een dergelijke vingerscanner zou maken was al voor de onthulling van beide toestelversies duidelijk. In onze Galaxy Note 4 review concludeerden we dat het vegen over de Home knop te gecompliceerd is om deze al standaard vergrendelmethode te gebruiken. Alleen voor minder vaak gebruikte handelingen, zoals het beveiligen van de Privé stand, werkt het wel goed – als je maar weet hoe je de vingerscanner correct instelt.

Op de Galaxy S6 is het dus voldoende om je vingertop op de Home knop te leggen. Dit maakt het sneller en eenvoudiger om je telefoon ermee te ontgrendelen. Maar natuurlijk worden ook de andere functies hiermee beter, zoals het inloggen op websites, het inschakelen van de Privé stand – waarin goed verborgen bestanden alleen voor jou zichtbaar worden – of het autoriseren van betalingen (wanneer Samsung Pay ook naar deze kant van de wereld komt).

Al met al is de vernieuwde vingerscanner van de Galaxy S6 (Edge) dus een fikse verbeteringen ten opzichte van de scanner van eerdere Galaxy toestellen, ook als de Home knop – om dit mogelijk te maken – hierdoor wat groter is geworden.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee