Meer specificaties Samsung Galaxy S6 Active uitgelekt

Een paar dagen geleden al kwamen we een paar details te weten van de Samsung Galaxy S6 Active – de stevige broer van de ‘normale’ Galaxy S6. Nu duiken er meer technische specificaties op.

samsung-galaxy-s6-waterdicht-galaxy-s6-active Meer specificaties Samsung Galaxy S6 Active uitgelekt

Via een van haar insiders kwam Sammobile te weten dat de Galaxy S6 Active – net als de andere S6 modellen – een 5,1 inch schermdiagonaal heeft. De bijbehorende QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels kwamen we eerder al op het spoor.

Ook de meeste andere aspecten van de S6 Active komen overeen met gewone toestelversies: een Exynos 7 Octa processor, 3 GB RAM, en 32 GB opslagcapaciteit, evenals de 16 megapixel camera is dezelfde.

Wel anders is – opvallend genoeg – de capaciteit van de batterij, die flink groeide naar maarliefst 3500 mAh, waarschijnlijk om de bij een ‘Active’ toestel behorende activiteiten – wildwaterkanoën, bergbeklimmen, op een onbewoond eiland kamperen, je kent het wel – te ondersteunen. Daarvoor is de S6 Active met zijn 74 bij 147 millimeter – en 8,8 mm dik – een stuk groter dan de andere S6.

Net zoals de Galaxy S5 Active is de kans groot dat ook de S6 Active zijn debuut zal maken in de VS – waarschijnlijk bij de provider AT&T. Als het toestel al  naar ons land komt, zal dit mogelijk pas enige maanden later gebeuren.

Galaxy deal tips

Praat mee