Jawel: veel standaard apps Samsung Galaxy S6 (Edge) zijn verwijderbaar

In de aanloop naar de onthulling van de Samsung Galaxy S6 en de S6 Edge deed het gerucht de ronde dat de toestellen véél minder zogeheten bloatware – ongewenste applicaties – zouden bevatten. Dit bleek inderdaad zo ze zijn, en nu is ook duidelijk dat de meeste van de apps die nog wel meegeleverd worden ook te verwijderen zijn.

samsung-galaxy-s6-bloat-apps-verwijderbaar Jawel: veel standaard apps Samsung Galaxy S6 (Edge) zijn verwijderbaar

Tot nu toe kon je op een gemiddelde Galaxy telefoon heel wat apps aantreffen die er standaard op staan, en die je niet zelf kunt verwijderen, en soms niet eens uitschakelen. Op de Galaxy S6 en S6 Edge tref je straks nog wel S HealthS Voice, en een drietal applicaties van Microsoft aan.  Echter, uit de bijgevoegde schermafbeeldingen – afkomstig van de S6 Edge – blijkt dat deze allemaal eenvoudig te verwijderen of uit te schakelen zijn, getuige het ‘minnetje’ dat verschijnt als je in het app overzicht kiest voor Apps verwijderen/uitschakelen.

samsung-galaxy-s6-bloat-microsoft-apps-verwijderbaar Jawel: veel standaard apps Samsung Galaxy S6 (Edge) zijn verwijderbaar

Niet álle applicaties laten zich aan de kant schuiven – bijvoorbeeld S Planner of Samsung’s eigen Galaxy Apps winkel – maar de meeste wel, tot de Calculator aan toe. Ook Microsoft’s OneNote, Skype en OneDrive – waar je overigens wel 115 GB gratis cloud opslag bij krijgt – kun je zonder pardon uit je gebruikerservaring verbannen.

Hiermee blijkt Samsung gehoor te hebben gegeven aan zowel de veel gehoorde klachten van gebruikers – over teveel ongevraagde apps die niemand gebruikt – alsook aan een Zuid-Koreaanse wet die het opdringen van niet-verwijderbare, niet-essentiële applicaties verbiedt.

Mocht je om één of andere reden toch verknocht zijn aan een app die je in eerste instantie verwijderd had – of een Samsung dienst die nu niet eens meer standaard op de Galaxy S6 aanwezig is – dan kun je deze altijd weer installeren via Galaxy Apps.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee