Hallo, Samsung Galaxy S6

In Barcelona is het dan eindelijk gebeurd: de Samsung Galaxy S6 is nu officieel onthuld. Samsung slaat zoals verwacht een nieuwe weg in met het toestel – en zoals je direct kunt zien – en het design. Maar dat is natuurlijk maar een deel van het verhaal. (meer over de Galaxy S6 Edge – de S6 met gebogen scherm – lees je HIER!)

samsung-galaxy-s6 Hallo, Samsung Galaxy S6

In feite waren bijna alle belangrijke details van de Galaxy S6 al voor de lancering uitgelekt, en zelfs – bij nader inzien veel maar niet alleszeggende – foto’s kwamen voorbij. Maar nu weten we dan echt alles over het toestel.

Design

Samsung heeft zich één kritiekpunt van de Galaxy S5 goed in haar oren geknoopt: er is geen zogenaamd goedkoop kunsstof meer te vinden. De Galaxy S6 heeft een metalen frame, en zowel de voor- als achterzijde zijn van glas, om draadloos opladen als standaard feature mogelijk te maken. Overigens gebruikt Samsung voor beide zijden Gorilla Glass 4, dat onder meer ook al in de Galaxy Note 4 te vinden is.

samsung-galaxy-s6-pers-6 Hallo, Samsung Galaxy S6

Uiteindelijk is schoonheid vooral een kwestie van smaak. Één ding is duidelijk: misschien wel voor het eerst in de Galax S serie heeft Samsung zoveel moeite gedaan om een toestel een premium gevoel te geven. Duidelijk is ook dat het toestel slank is: 6,8 millimeter, terwijl het toestel verder 143 bij 71 mm meet, en 138 gram weegt.

samsung-galaxy-s6-pers-3 Hallo, Samsung Galaxy S6

Specificaties

Met name de technische specificaties van de Galaxy S6 lagen al een tijdje op straat – of lieten zich gewoon raden. En dus zien we dat het toestel een 5,1 inch Super Amoled scherm met een QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit vertaalt zich in een flink hoge pixeldichtheid van 576 pixels per inch, en in combinatie met de verbeteringen die Samsung de laatste tijd in haar Amoled technologie doorvoerde belooft dat wat.

De Galaxy S6 heeft naast 3 GB werkgeheugen een 64 bit processor uit eigen keuken aan boord, met acht rekenkernen, die tevens de eerste mobiele processor is gebaseerd op het next-gen 14nm fabricageproces. Volgens Samsung zelf is dit goed voor een energiebesparing tot 35% – tenminste, wat het verbruik van de processor betreft.

samsung-galaxy-s6-zwart Hallo, Samsung Galaxy S6

Dat is de reden waarom de Galaxy S6 voorzien is van een relatief compacte accu met een capaciteit van 2550 mAh. Of dit voldoende is om scherm en processor lang van stroom te voorzien moet natuurlijk blijken als de eerste serieuze tests gedaan zijn. Standaard kan het toestel in ieder geval draadloos worden opgeladen. Mocht je toch een kabel willen gebruiken, kan de S6 ook erg snel opladen – volgens Samsung zelf is 10 minuten laden genoeg voor 4 uur gebruik, en in 30 minuten laadt je ‘m half vol.

Daarmee is het technische verhaal van de Galaxy S6 nog niet af. Het toestel maakt namelijk ook nog eens gebruik van het nieuwe UFS 2.0 flashgeheugen, dat zo’n 30% sneller is dan het geheugen dat momenteel in andere telefoons gebruikt wordt.

samsung-galaxy-s6-blauw Hallo, Samsung Galaxy S6

Camera

Samsung heeft een goede reputatie op smartphone camera gebied. De 16 megapixel sensor in de Galaxy S6 is naar verluid in principe dezelfde die we ook tegenkomen in de Galaxy Note 4, inclusief optische beeldstabilisatie. Wel belooft het grotere f/1.9 diafragma nog betere foto’s bij weinig licht. De camera aan voorzijde heeft een 5 megapixel resolutie, en hetzelfde f/1.9 diafragma.

Nieuwe software

Zoals verwacht heeft Samsung weer flink geschaafd aan haar TouchWiz interface. Op de Galaxy S6 vind je veel minder standaard geïnstalleerde apps. Opvallend genoeg zijn er nu een aantal Microsoft apps standaardop het toestel te vinden, waaronder Skype, OneNote en OneDrive. Op het eerste gezicht ziet de interface nog vrij vertrouwd uit, maar dankzij nieuwe optimalisaties is hij stukken sneller dan eerdere TouchWiz varianten.

samsung-galaxy-s6-wit Hallo, Samsung Galaxy S6

En natuurlijk is er dan eindelijk Samsung Pay, een betaalsysteem dat in de Galaxy S6 ingebakken zit, en dat nu al bij bijna alle betaalterminals werkt – aldus Samsung zelf. Hoe dit in Europa en Nederland uitpakt moeten we nog even afwachten.Hoe dan ook, je kunt je onder meer identificeren door middel van de vernieuwde vingerscanner, die stukken eenvoudiger werkt dan die in eerdere Galaxy telefoons – zonder veegbeweging. Alleen je vingertop erop houden is voldoende.

Verkrijgbaarheid

De Galaxy S6 zal vanaf 10 april naar Nederland komen, en verkrijgbaar zijn in het zwart, wit, blauw en goud. De 32 GB versie krijgt een adviesprijs van € 699,-, terwijl je voor de 64 en 128 GB versies later respectievelijk € 799,- en € 899,- worden betaald.

De komende weken vind je hier op GalaxyClub uitgebreide beschrijvingen van losse features en onderdelen van de Galaxy S6. Dus stay tuned….

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. dinie zegt

    IK VIND ZE ALLETWEE EEN RACHTIG MOOI GESTROOMLIJND TOESTEL VOORAL DE EDGE DIE WIL IK ZELF HEBBEN IK WIL OOK WEEN WANNEER ZE IN DE WIKEL LIGGEN WIE WEET DAT? BEDANKT VAST

Praat mee