En dit is dan de Samsung Galaxy S6 Edge

Tegelijkertijd met de ‘gewone’ Galaxy S6 is vandaag de Samsung Galaxy S6 Edge onthuld – zeg maar het extravagante broertje van de twee. In grote lijnen is het natuurlijk dezelfde telefoon als de S6, maar dat scherm voegt een extra stukje sci-fi toe. Alle details van de ‘gewone’ Galaxy S6 vind je HIER.

samsung-galaxy-s6-edge-pers-1 En dit is dan de Samsung Galaxy S6 Edge

De Galaxy S6 Edge is natuurlijk vooral een erg opvallende telefoon dankzij het scherm, dat – precies zoals verwacht – aan twee zijkanten om de rand heen vouwt. Intern is het toestel vergelijkbaar met die andere S6: een 64 bit 14nm octacore processor, 3 GB RAM, en minstens 32 GB opslagruimte van het nieuwe, snellere UFS 2.0 type.

samsung-galaxy-s6-edge-pers-3 En dit is dan de Samsung Galaxy S6 Edge

De behuizing van de Galaxy S6 Edge is van aluminium – het frame rond het toestel – en Gorilla Glass 4 aan zowel de voor- als achterzijde. Dankzij deze glazen achterkant kun je de S6 Edge standaard opladen met een draadloze oplader. Samsung heeft haar best gedaan om nu eens een telefoon te bouwen die er niet relatief saai en standaard uitziet. Of dit gelukt is, is een kwestie van smaak, maar de S6 Edge is hoedanook een opvallende verschijning – net als de Galaxy Note Edge dat al eerder was.

samsung-galaxy-s6-edge-pers-2 En dit is dan de Samsung Galaxy S6 Edge

Het scherm van de S6 Edge heeft een diagonaal van 5,1 inch, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. In tegenstelling tot het edge scherm van de Galaxy Note Edge, is dat van de S6 Edge geen extra stukje display. Praktisch gezien is de Galaxy S6 Edge – dankzij de kromming – dus inderdaad een fractie compacter dan de ‘platte’ S6. Het toestel meet 142 bij 70 mm, is 7 millimeter dun, en weegt 132 gram.

samsung-galaxy-s6-edge-zwart En dit is dan de Samsung Galaxy S6 Edge

De camera heeft een 16 megapixel resolutie, en uiteraard ook uitgerust met optische beeldstabilisaties. Dankzij het grote f/1.9 diafragma – groter dan dat van de Note 4 – moet het nemen van foto’s bij weinig licht geen problemen opleveren. Ook de frontcamera heeft eenzelfde lichtgevoeligheid, maar met zijn 5 megapixels natuurlijk een wat lagere resolutie.

samsung-galaxy-s6-edge-wit-2 En dit is dan de Samsung Galaxy S6 Edge

De nieuwe TouchWiz versie die je natuurlijk ook op de Galaxy S6 Edge aantreft, werkt sneller dan Samsung’s eigen interface ooit deed. Dit komt natuurlijk deels door de nieuwe, veel snellere processor, maar ook door het feit dat Samsung de software eindelijk flink geoptimaliseerd heeft. Toch ziet TouchWiz er nog vrij vertrouwd uit – de zichtbare veranderingen zijn relatief subtiel.

Hoewel de schermranden aan de zijkanten geen compleet aparte features hebben zoals op de Note Edge, kun je deze edge schermen wel gebruiken om informatie op weer te geven als het scherm uitgeschakeld is. En last but not least is ook de S6 Edge uitgerust met het nieuwe Samsung Pay betaalsysteem.

Overigens heeft de S6 Edge natuurlijk ook weer een vingerscanner, die ten opzichte van die van eerdere Galaxy telefoons flink verbeterd is.

samsung-galaxy-s6-edge-features En dit is dan de Samsung Galaxy S6 Edge

Prijs, release

De Galaxy S6 Edge zal vanaf 10 april in Nederland verkrijgbaar zijn, in het wit, zwart, groen en goud. Goedkoop is het toestel allerminst: de 32 GB variant heeft een adviesprijs van € 849,-. De 64 en 128 GB toestelversies moeten respectievelijk € 949,- en € 1049,- (!) kosten.

Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S6 en S6 Edge daadwerkelijk te koop zijn in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze email notificatie:

Beste Galaxy S6 Edge deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee