Camera vergelijking: Samsung Galaxy S6 (Edge) versus iPhone 6 Plus

Zowel Samsung als Apple staan bekend om hun goede smartphone camera’s. Een vergelijking van de camera’s in hun toptoestellen is dus in feite vaste kost. En dus treden nu de Galaxy S6 – in feite de Galaxy S6 Edge, maar die heeft precies dezelfde camera – en de iPhone 6 Plus tegen elkaar aan, om te bepalen wie de mooiste kiekjes maakt.

camera-vergelijking-samsung-galaxy-s6-edge-versus-iphone-6-plus Camera vergelijking: Samsung Galaxy S6 (Edge) versus iPhone 6 Plus

Een tijdje geleden al bleek dat de Galaxy Note 4 zijn mannetje staat tegen Apple’s duurste telefoon, en nu is het dus de beurt aan de kersverse Galaxy S6 (Edge). Daar zorgde in ieder geval het Deense Mobilsiden voor. En Samsung hoeft zich nergens voor te schamen, zoveel wordt al snel duidelijk.

Op de onderstaande afbeeldingen zie je telkens eerst een complete foto, en vervolgens twee crops op volledige resolutie daarvan. De bovenste foto is telkens de iPhone 6 Plus, de onderste is de Galaxy S6 Edge.

camera-vergelijking-samsung-galaxy-s6-edge-versus-iphone-6-plus-1 Camera vergelijking: Samsung Galaxy S6 (Edge) versus iPhone 6 Plus

Duidelijk wordt al snel dat de Galaxy S6 (Edge) door de hogere camera resolutie simpelweg meer details scherper vastlegt dan de iPhone 6 Plus. Dit geldt des te meer in donkere omstandigheden, waar de lens van de S6 – met zijn f/1.9 opening – meer licht opvangt.

camera-vergelijking-samsung-galaxy-s6-edge-versus-iphone-6-plus-3 Camera vergelijking: Samsung Galaxy S6 (Edge) versus iPhone 6 Plus

Voor meer beeldmateriaal, inclusief twee korte video voorbeelden van beide toptoestellen kun je terecht op Mobilsiden HIER. Zij concluderen in ieder geval dat de Galaxy S6 (Edge) niet alleen scherpere beelden maakt, maar ook een groter dynamisch bereik heeft en een betere bokeh.

Hoedanook is weer duidelijk dat Samsung haar toppositie aan de telefooncamera markt ook dit jaar zal vasthouden – en met enige overtuiging, ook nog eens.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee