Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 nu in Engeland (preview)

Als eerste in Europa, krijgen Engelse Samsung Galaxy S4 gebruik(st)ers op dit moment de langverwachte update naar Android 5.0 Lollipop – een enkele Duitser daargelaten, natuurlijk.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-preview-1 Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 nu in Engeland (preview)

De update, die onlangs in Noorwegen nog uitgesteld leek, brengt Android 5.0.1 naar de Engelse Galaxy S4, en slaat dus de vroegste Lollipop versies – en een aantal daarbij behorende bugs en problemen – over. Ook kun je je S4 na deze update gewoon op de vertrouwde manier op stil zetten. In vroegere Lollipop versies was dit wat gecompliceerder.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-preview-2 Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 nu in Engeland (preview)

Zoals je op de hierbij gevoegde schermafbeeldingen van onze redactionele Galaxy S4 kunt zien, ondergaat het toestel door de update nogal een makeover. De interface oogt een stuk lichter en moderner, en de menustructuur ging op de schop.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-preview-§ Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 nu in Engeland (preview)

Wanneer we Android 5.0.1 op de Nederlandse Galaxy S4 kunnen verwachten, is zoals altijd niet bekend – maar het begin in Engeland is er in ieder geval. Wil je niet afwachten, en weet je hoe je zelf firmwares flasht, dan kun je natuurlijk altijd terecht bij de mensen van Sammobile voor alle benodigdheden. Voor de meesten is het een beter idee gewoon nog even geduld te hebben tot de update via officiële weg op ‘onze’ Galaxy S4 verschijnt.

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Nick zegt

  Vanavond ook de firmware erop gezet (Flashen met ODIN, instructies volgen op sammobile)
  Zonder factory reset gewoon de huidige installatie geupgrade.

  Eerste indruk is goed;
  – Frisser uiterlijk
  – Alles lijkt goed te werken
  – Betere indicatie van gebruikte storage

  Moest wel mijn WiFi netwerk opnieuw even instellen en Google Play Services updaten. Ook waren een aantal widgets verdwenen, maar konden eenvoudig worden toegevoegd.

  Het is nog te vroeg om alle positieve en negatieve punten te noemen (als deze er zijn), misschien na een paar dagen gebruik..

 2. Joël zegt

  Ik heb hem er deze week ook op gezet maar had veel problemen met de touchwiz na de upgrade. Na veel troubleshooting toch maar gekozen voor en factory reset en nu werkt hij perfect.

  • Michel zegt

   Was bij mij ook, maar lijkt na een paar dagen gebruik, een cache wipe, en een paar keer opnieuw opstarten weer terug op het oude niveau.

Praat mee