‘Accu duur Samsung Galaxy S6 (Edge) net zo goed als van de Galaxy S5’ (update: of..?)

Sinds de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge kwamen we al een hoop te weten over beide toetellen. Maar zolang de toestellen niet uitgebreider getest zijn, blijft één ding onduidelijk: de accuduur. Via Reddit komt nu het bericht dat deze vergelijkbaar is met die van de Galaxy S5 – erg goed dus.

samsung-galaxy-s6-edge-wit-2 'Accu duur Samsung Galaxy S6 (Edge) net zo goed als van de Galaxy S5' (update: of..?)

Tot de verbazing van velen bleek de capaciteit van de batterij in de Galaxy S6 en S6 Edge – respectievelijk 2550 en 2600 mAh – kleiner te zijn dan die van de Galaxy S5 met zijn 2800 mAh. En dat, terwijl de schermresolutie flink omhoog gaat, én de processor een stuk sneller is.

Natuurlijk zijn er redenen om aan te nemen dat Samsung dit niet zonder nadenken heeft gedaan. Tenslotte is de processor tot maarliefst 35% zuiniger geworden ten opzichte van eerdere modellen, en sinds kort weten we dat ook het Super Amoled scherm – ondanks de hogere resolutie – zo’n 20% minder energie verbruikt dan het scherm van de S5.

Er zijn dus technische redenen om aan te nemen dat beide Galaxy S6 modellen toch een vergelijkbare accuduur hebben. En via een Reddit gebruiker zou dit nu bevestigd zijn. De beste man of vrouw liet namelijk weten al een tijdje de S6 Edge te gebruiken, en antwoordde op een vraag dat het toestel niet onder doet voor de Galaxy S5 op dit gebied.

Zoals wel vaker bij dit soort informatie houden we toch maar een flinke slag om de arm. Controleerbaar is de informatie niet, tenslotte. Voor nu zien we het dus maar als een eerste voorzichtige bevestiging dat de S6 wel degelijk zijn mannetje staat op batterijgebied. Definitieve conclusies kunnen pas getrokken worden zodra er verifieerbare tests gedaan zijn.

(via)

Update: Inmiddels heeft GSMArena als één van de allereersten de Galaxy S6 wat uitgebreider gereviewed, inclusief een accutest. Het resultaat: een bovengemiddelde batterijduur, maar wel degelijk iets minder dan de Galaxy S5. Niet onlogisch, maar de kans is groot dat GSMArena een toestel testte dat nog niet over de uiteindelijke firmware beschikt. Al met al blijft het verstandig nog even te wachten met het trekken van definitieve conclusies.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee