‘Volgende generatie Galaxy Tab S heeft metalen frame, is dunner’

De laatste tijd duiken er steeds meer indicaties op dat Samsung hard werkt aan de volgende generatie van haar high end Galaxy Tab S tablet serie. Nieuwe geruchten wijzen erop dat aluminium en dunne behuizingen niet alleen voorbehouden zullen blijven aan Samsung’s Galaxy telefoons.

samsung-galaxy-tab-s-2-aluminium-dun 'Volgende generatie Galaxy Tab S heeft metalen frame, is dunner'

Het meestal goed geïnformeerde Sammobile heeft van één van haar insiders vernomen dat de nieuwe Galaxy Tab S – de Galaxy Tab S2, zeg maar – een metalen frame krijgt, én als 8,0 en 9,7 inch versie te koop zal zijn. De huidge Galaxy Tab S modellen hebben nog een diagonaal van 8,4 of 10,5 inch, maar de vermeende switch naar een beeldverhouding van 4:3 – in plaats van de huidige 16:9 – zorgt logischerwijs voor andere afmetingen.

Verder worden de nieuwe Tab S modellen nog een stapje dunner. De huidige tablets zijn met hun 6,6 millimeter al niet bepaald dik, maar Samsung doet ze nog verder op dieet, tot ze – naar verluid – dunner zijn dan de 6,1 mm dikke iPad Air.

Wanneer we de nieuwe Tab S tablets kunnen verwachten is nog niet bekend.

Galaxy deal tips

Praat mee