Samsung pompt 3,2 miljard euro in de toekomst van flexibele Amoled schermen

Samsung gaat haar productiecapaciteit van flexbibele Amoled schermen flink uitbreiden, met de bouw van een nieuwe fabriek. Prijskaartje: bijna 3,2 miljard euro.

samsung-logo Samsung pompt 3,2 miljard euro in de toekomst van flexibele Amoled schermen

Wat doe je als electronicagigant met recent wat tegenvallende cijfers? Dan doe je investeringen op gebieden waar je goed in bent. Voor Samsung is één van deze gebieden de productie van Amoled schermen – om precies te zijn, van gebogen Amoled schermen. Want naast het bouwen van complete telefoons, is Samsung vooral ook een hele grote fabrikant van smartphonecomponenten. En groeiende, dus, getuige de komst van de nieuwe, niet al te goedkope fabriek.

Het besluit om de productiecapaciteit van gebogen Amoled schermen te vergroten, is een reflectie van Samsung’s geloof dat dit soort technologie in de toekomst een grote rol zal gaan spelen. Natuurlijk, ook nu kun je al een Galaxy Note Edge met gebogen scherm kopen – en binnenkort zelfs een Galaxy S6 Edge – maar Samsung beseft zelf ook wel dat deze telefoon slechts voorproefjes zijn. Grootschalige toepassing van dit soort schermen in een breed spectrum aan consumentenelectronica verwacht Samsung pas in de loop van de komende jaren.

De nieuw te bouwen fabriek is niet de eerste, maar verhoogt de capaciteit van eerder gebouwde faciliteiten. En onlangs trokken de Zuid-Koreanen ook al bijna 10 miljard euro uit de kast voor de bouw van een nieuwe chip fabriek in thuisland Zuid-Korea.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee