Samsung hint zelf naar ‘slimme camera’ Galaxy S6, metalen body bevestigd

Zoals het hoort bij een ouderwetse, overtrokken hype buitelen verschillende media over elkaar heen om het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S6 te melden. Vandaag is tellen we onder deze media nota bene Samsung zelf, en Bloomberg – en dus buitelen wij mee.

samsung-galaxy-s6-zoveelste-hoesje Samsung hint zelf naar 'slimme camera' Galaxy S6, metalen body bevestigd

Nog meer afbeeldingen van hoesjes die en passant het mogelijke design van de Galaxy S6 verraden (bron)

In een poging het geruchtencircus rond de Galaxy S6 nog verder aan te zwengelen, licht Samsung zelf een tipje van de camera-sluier op. Via haar eigen blog komen we te weten dat het Galaxy topmodel in 2015 vooral een ‘intelligente’ camera zal hebben, die – laten we aannemen in de standaard stand – zoveel mogelijk werk uit handen van de gebruik(st)er neemt. Of, met andere woorden: het enige wat je hoeft te doen is op de sluiterknop drukken/tikken – het toestel regelt onder alle omstandigheden zo optimaal mogelijk de rest. Hoe dit in de praktijk gaat uitpakken weten we natuurlijk pas als de Galaxy S6 officieel onthuld is, en we er daadwerkelijk foto’s mee kunnen maken.

De mannen van Sammobile doen nog een duit in het zakje, door te melden dat de camera van de Galaxy S6 mogelijk een aparte Pro mode krijgt, met mooie opties voor de serieuzere fotomaker danwel -maakster. Denk aan verschillende standen voor focus en sluitertijd, en de optie om foto’s in het RAW formaat op te slaan.

Overigens is nog steeds niet helemaal duidelijk of het toestel nu een 16 of 20 megapixel camera krijgt. Maar wat ons betreft voldoen beide resoluties – als de optische beeldstabilisatie maar aanwezig is (en dat is ‘ie).

En dan was er dus nog Bloomberg, dat nog maar een keer meldt dat Samsung naast een ‘platte’ Galaxy S6 ook een Galaxy S6 Edge met gebogen scherm zal lanceren. Dat wisten we natuurlijk al lang, maar het is toch fijn dat er tevens bevestigd wordt dat beide toestellen inderdaad een volledig aluminium behuizing hebben, én een scherm met een diagonaal van 5,1 inch. Samsung’s eigen, next-gen processor is aan boord, met imponerende prestaties, zoals eerder deze week al bleek.

Samsung zal beide Galaxy S6 varianten op 1 maart onthullen aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona. Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S6 daadwerkelijk verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze email notificatie:

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee