Samsung Galaxy S6 komt in wit, goud, donkerblauw, blauwgroen – eerste prijsindicatie duikt op

Sinds gisteren weten we dat de Samsung Galaxy S6 over een paar weken op 1 maart zal worden gepresenteerd. En ook al hebben we het toestel dus nog niet gezien, de eerste prijzen duiken al op in het geruchtencircuit – evenals de kleuren waarin het toestel verkrijgbaar zal zijn.

samsung-galaxy-s6-prijs-kleuren Samsung Galaxy S6 komt in wit, goud, donkerblauw, blauwgroen - eerste prijsindicatie duikt op

Helemaal uit Spanje komen – zoals het hoort uit anonieme bron – de eerste prijzen die Samsung straks voor zowel de ‘gewone’ Galaxy S6, als de Galaxy S Edge – a.k.a. Galaxy S6 Edge – wil gaan vragen. En die zijn niet bepaald mals.

De normale Galaxy S6 zou bij € 749,- beginnen voor het model met 32 GB opslagruimte, terwijl de 64 en 128 GB versies respectievelijk € 849,- en € 949,- moeten gaan kosten.

De Galaxy S Edge doet hier nog een schepje bovenop, met vermeende prijskaartjes van € 849,- voor de 32 GB, € 949,- voor de 64 GB en maarliefst € 1049,- voor de 128 GB versie van het toestel.

Nogmaals: neem de genoemde prijzen met een korreltje zout. Dat de Edge versie duurder is dan de gewone toestelvariant laat zich raden. Maar of het basismodel – plat scherm, 32 GB – inderdaad net zo duur wordt als de Galaxy Note 4 bij lancering valt nog te bezien.

Minder speculatief lijkt ons de informatie van Sammobile, dat de Galaxy S6 in vier kleuren op de markt zal verschijnen: wit, goud, blauwgroen, en donkerblauw. Daarmee lijkt de traditionele zwarte variant voorlopig even niet in de pijpleiding te zitten.

Opvallend is dat drie van de vier kleuren inmiddels tried and tested zijn bij de productie Samsung’s Galaxy A5, een toestel met een metalen unibody. Geruchten over een dergelijke behuizing voor de Galaxy S6 deden eerder al de ronde.

Verder lijkt het toestel uitgerust te zijn met een hoge resolutie QHD beeldscherm met een diagonaal van vijf inch of iets meer, een 20 megapixel camera met OIS, en een 64 bit 14nm octacore Exynos processor.

Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S6 daadwerkelijk verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze email notificatie:

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee