Gerucht over draadloos oplaadbare Samsung Galaxy S6 kan wijzen op glazen achterkant

Het geruchtencircuit is het er nagenoeg unaniem over eens: de Samsung Galaxy S6 heeft een behuizing die geheel uit aluminium is vervaardigd. En hoe mooi dit ook kan zijn, het gevolg is wel dat het toestel naar alle waarschijnlijkheid geen verwisselbare accu heeft. Nieuwe geruchten wijzen op een standaard ingebouwde mogelijkheid om de Galaxy S6 draadloos op te laden – en een achterzijde die van glas zou zijn.

samsung-galaxy-s6-render-glas-2 Gerucht over draadloos oplaadbare Samsung Galaxy S6 kan wijzen op glazen achterkant

Door Martin Hajek gemaakte renders van een Galaxy S6 met een body van glas en metaal (bron)

Als ‘compensatie’ voor het verlies van Samsung’s lang gekoesterde verwisselbare batterij zou de Galaxy S6 out of the box voorzien zijn van de benodigde techniek om het toestel draadloos op te kunnen laden, aldus recente geruchten. Hiervoor is dan geen aparte achterklep meer nodig, zoals bij andere Galaxy toestellen wel  het geval was.

samsung-galaxy-s6-render-glas-3 Gerucht over draadloos oplaadbare Samsung Galaxy S6 kan wijzen op glazen achterkant

Echter, een metalen unibody vormt een obstakel voor een efficiënt draadloos laadproces. Dit probleem zou zijn opgelost door het gebruik van een glazen achterkant voor de Galaxy S6. En inderdaad, het is niet voor het eerst dat dit materiaal genoemd wordt in samenhang met het toestel.

samsung-galaxy-s6-render-glas-1 Gerucht over draadloos oplaadbare Samsung Galaxy S6 kan wijzen op glazen achterkant

Desondanks is het maar de vraag of dit allemaal klopt. Recente bevestigde nota bene Bloomberg de volledig metalen behuizing van de Galaxy S6 – die doen dan meestal niet zonder duidelijke reden – en laten we eerlijk zijn: draadloos opladen is iets compleet anders dan het verwisselen van de accu. Een erg logische ‘compensatie’ lijkt het dus niet.

Afgezien van het gebruikte materiaal voor de behuizing, lijken een hoop details van de Galaxy S6 – en zijn gebogen broertje de Galaxy S6 Edge –  inmiddels wel duidelijk. Zo krijgt het 5,1 inch Super Amoled scherm een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, en een hoge pixeldichtheid van maarliefst 576 pixels per inch.

Onder de motorkap ronkt Samsung’s eigen 64 bit Exynos octacore processor – de eerste processor op de mobiele markt die op een 14 nm proces gefabriceerd wordt. De ongeëvenaarde prestaties hiervan doken recent al op.

De camera aan de achterzijde is uitgerust met optische beeldstabilisatie, en heeft een 16 of zelfs 20 megapixel resolutie, met features die zowel voor de casual alsook voor de serieuze fotograaf interessant zijn.

En last maar allerminst least heeft Samsung speciaal voor de Galaxy S6 haar eigen TouchWiz interface verregaand geminimaliseerd, waardoor hij – naar verluid – sterk lijkt op een pure Android interface. Alle weinig gebruikte apps en features zouden eruit zijn gehaald, waardoor het geheel overzichtelijker én veel soepeler is geworden.

Over ruim twee weken, op 1 maart, zal Samsung de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge aan de wereld tonen. Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S6 daadwerkelijk verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze email notificatie:

 

Meer afbeelding van het bij dit artikel getoonde Galaxy S6 concept – gebaseerd op recent uitgelekte afbeeldingen – vind je bij GottaBeMobile.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee