‘Samsung Galaxy S6 Edge in het begin moeilijk verkrijgbaar’

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S6 Edge – die met twee schermranden die om de zijkanten heen vouwen – in het begin moeilijk verkrijgbaar zal zijn, aldus informatie afkomstig van een Europese provider.

samsung-galaxy-s6-edge-levering-tekort 'Samsung Galaxy S6 Edge in het begin moeilijk verkrijgbaar'

Dé reden dat Samsung tot nu toe slechts mondjesmaat gebogen Amoled schermen in haar smartphones gebruikte, is het feit dat ze nog altijd niet eenvoudig in enorme aantallen te fabriceren zijn. En hoewel de Galaxy S6 Edge op een veel grotere schaal geproduceerd zal worden dan eerdere toestellen met een gebogen scherm – de Galaxy Round, en recente de Galaxy Note Edge – lijkt dit probleem nog niet geheel verholpen.

En zo lijkt de kans dus niet gering dat de S6 Edge direct na de release – mogelijk half april – wat moeilijk verkrijgbaar zal zijn, aldus een anonieme persoon werkzaam voor een provider. Of anders gezegd: de kans bestaat dat de vraag groter zal zijn dan het aantal direct beschikbare toestellen. Wel lijkt dit een probleem dat van tijdelijke duur zal zijn.

Over duur gesproken – dezelfde bron weet te melden dat eerder uitgelekte prijzen van de Galaxy S6 en S6 Edge aardig kloppen. Dit betekent dat je voor een S6 Edge met 64 GB opslagcapaciteit maarliefst € 949,- moet neertellen, terwijl de 128 GB variant zelfs € 1049,- kost. Het goedkoopst is dan de 32 GB versie, met een prijskaartje van ‘maar’ € 849,-. De ‘platte’ Galaxy S6 is gelukkig iets goedkoper, maar met € 749,- voor de 32 GB versie toch pittig geprijsd.

Rest de vraag: wat kan Samsung doen om zulke prijzen te rechtvaardigen? Toegegeven, de tot nu toe bekende eigenschappen en features zijn op papier indrukwekkend: een aluminium unibody, 64 bit 14nm octacore processor, veel betere software met veel minder bloatware, betere vingerscanner, 16 megapixel camera met OIS, standaard snel en draadloos opladen, en een 5,1 inch QHD scherm met een pixeldichtheid van 576 ppi. Maar uiteindelijk hangt er allemaal vanaf hoe Samsung deze losse elementen samenvoegt tot één – of twee, want de S6 Edge – toestellen.

Over een paar dagen, op één maart, weten we meer.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee