Camera Samsung Galaxy Note 4 verslaat iPhone 6 Plus en Canon DSLR in blinde vergelijking

Oei! Kijk, dat de camera van de Samsung Galaxy Note 4 best wel goed is, hoef je ons niet te vertellen. En dat hij betere plaatjes schiet dan zijn grote ‘phablet’-concurrent, Apple’s iPhone 6 Plus, geloven we ook zonder meer. Dat hij ook Canon’s EOS650D camera de baas zou zijn in een blinde vergelijking is toch wel een beetje verrassend.

Close-up-view Camera Samsung Galaxy Note 4 verslaat iPhone 6 Plus en Canon DSLR in blinde vergelijking

Zoals wel vaker waren het de mensen van PhoneArena die met de Galaxy Note 4, iPhone 6 Plus en EOS650D op pad gingen, om dezelfde foto’s te maken. Vervolgens stemden gemiddeld zo’n 15000 lezers voor welke foto ze het beste vonden – zonder te weten op welke camera hun keuze viel. Het resultaat: de Galaxy Note 4 laat de anderen ver achter zich.

Bij sommige foto’s stemde maarliefst 80 tot 90 procent van de bezoekers voor de foto die genomen werd met de 16 megapixel, optische gestabiliseerde camera van de Galaxy Note 4. Alleen bij de nachtelijke plaatjes haalde het toestel net geen 60 procent van de stemmen.

Close-up-view Camera Samsung Galaxy Note 4 verslaat iPhone 6 Plus en Canon DSLR in blinde vergelijking

Voordat je nu concludeert dat de Note 4 een betere camera is dan Canon’s full blown DSLR moet je je natuurlijk bewust zijn van hoe alle apparaten hun foto’s maken. Waar smartphones de plaatjes direct van een stukje bewerking voorzien – scherper beeld, mooiere kleuren – legt de EOS650D alles vast zoals het binnenkomt. De ruwe data, het RAW bestand, leent zich dan weer bij uitstek voor precies het soort bewerkingen die de Note 4 en iPhone 6 Plus standaard toepassen.

Close-up-view Camera Samsung Galaxy Note 4 verslaat iPhone 6 Plus en Canon DSLR in blinde vergelijking

Al met al kun je dus concluderen dat de Note 4 de ideale camera heeft voor de casual fotograaf, die gewoon mooie foto’s wil maken zonder veel poespas. De professionele fotograaf wil aan het eind van de dag natuurlijk gewoon aan de slag met het onbewerkte, ruwe materiaal dat uit een DSLR komt rollen.

Toch toont het bovenstaande aan dat de Note 4 simpelweg een dijk van een camera aan boord heeft, die zich meer dan staande houdt ten opzichte van de concurrentie. Check vooral ook alle foto’s – de complete plaatjes, én de crops – op PhoneArena zelf.

Galaxy Note 4 versus iPhone 6 Plus: besteloverzicht

Note 4 abo

iPhone 6 Plus abo

Note 4 los

iPhone 6 Plus los


Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee