Samsung Galaxy Note (4) tip: PDF bestanden bewerken met S Note en S Pen

Een contract dat je als PDF file krijgt toegestuurd ondertekenen met je Galaxy Note telefoon, alvorens ‘m weer terug te mailen? Aantekeningen maken in een PDF bestand, bijvoorbeeld bij een presentatie of tijdens college? Met de S Note app kan het allemaal, maar de optie zit wel een beetje verstopt.

samsung-galaxy-note-4-tip-pdf-bewerken-s-pen-ondertekenen Samsung Galaxy Note (4) tip: PDF bestanden bewerken met S Note en S Pen

De schermafbeeldingen hieronder zijn afkomstig van de Galaxy Note 4, maar ook op andere Note toestellen werkt het ongeveer hetzelfde. Als je de S Note app start kom je normaal gesproken in het overzicht met recente notities terecht. Tik daar linksboven op Recent (1) en selecteer Alles (2). Tik nu op het menu rechtsboven (3) – de drie puntjes – en selecteer Importeren (4). Als je met een oudere Note werkt, vind je de optie Importeren als je de Menu toets aanraakt.

samsung-galaxy-note-4-tip-pdf-bewerken-s-pen-ondertekenen-11 Samsung Galaxy Note (4) tip: PDF bestanden bewerken met S Note en S Pen

Kies nu van welke lokatie je jouw PDF file wilt importeren – in dit geval van ons toestel zelf, dus Mijn bestanden (5) – en geef aan dat het om een PDF bestand gaat (6). Je gaat nu naar de Mijn bestanden app, waar je de PDF van jouw keuze kunt selecteren door op het rondje achter de bestandsnaam te tikken (7), gevolgd door Gereed (8). Afhankelijk van de grootte van het bestand kan het importeren even duren – voor ons voorbeeld hebben we de veel te grote, 182 pagina’s tellende handleiding voor de Galaxy Note 4 met Android 5.0 Lollipop genomen, maar zodra hij klaar is vind je het bestand terug tussen de andere notities in S Note (9).

samsung-galaxy-note-4-tip-pdf-bewerken-s-pen-ondertekenen-2 Samsung Galaxy Note (4) tip: PDF bestanden bewerken met S Note en S Pen

Nu is het tijd om – bijvoorbeeld – aantekeningen te maken in het geïmporteerde PDF bestand. Als het balkje niet in beeld is, tikje je een keer op het bestand, zodat je daarna met het potlood icoontje (10) het bewerken kun starten. Kies je favoriete pen (11) en maak aantekeningen of voer de gewenste handelingen uit. Als je hier klaar mee bent sla je deze op met het vinkje (12). Als je het bewerkte bestand nu weer als PDF wilt gebruiken of versturen moet je deze exporteren. Tik hiervoor op het schuine pijltje (13). Op oudere toestellen vind je de optie exporteren onder de Menu toets.

samsung-galaxy-note-4-tip-pdf-bewerken-s-pen-ondertekenen-3 Samsung Galaxy Note (4) tip: PDF bestanden bewerken met S Note en S Pen

Kies de pagina’s die je als PDF wilt exporteren door ze aan te vinken. Als je gewoon álle pagina’s in je nieuwe, bewerkte PDF document wilt, tik dan linksboven in het vakje waarin je ziet hoeveel pagina’s er geselecteerd zijn (14), en kies Alles sel. Op oudere toestellen kun je gewoon de optie Alles selecteren aanvinken. Tik vervolgens op Gereed (15), en selecteer PDF-bestand (16).

samsung-galaxy-note-4-tip-pdf-bewerken-s-pen-ondertekenen-4 Samsung Galaxy Note (4) tip: PDF bestanden bewerken met S Note en S Pen

Je kersverse, bewerkte PDF bestand vind je nu terug in de map S Note Export, maar nog sneller heb je ‘m als je in Mijn bestanden gewoon naar Recente bestanden gaat (17). Je kunt het PDF bestand zelf nu eenvoudig selecteren en delen via de gebruikelijke kanalen.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee