Samsung bevestigt verbeterd draadloos opladen Galaxy S6

Naast het reguliere geruchtencircuit, is het momenteel ook Samsung zelf die met enige regelmaat hints loslaat over de Galaxy S6. Zo komen we vandaag meer te weten over de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden.

samsung-galaxy-s6-draadloos-opladen Samsung bevestigt verbeterd draadloos opladen Galaxy S6

In een uitgebreid artikel op haar eigen blog legt Samsung het een en ander uit over de stand van zaken in opladen-zonder-kabel-land. En wat de Zuid-Koreanen betreft wordt 2015 een belangrijk jaar voor deze technologie, met daarbij natuurlijk de Galaxy S6 in het achterhoofd.

Volgens Samsung is de laatste jaren veel vooruitgang geboekt op het gebied van draadloze oplaadmethoden. Zo is de afgelopen twee jaar de snelheid waarmee een telefoon zonder kabel kan worden opgeladen verdubbeld, terwijl de benodigde componenten flink zijn gekrompen.

Niet alleen is de Galaxy S6 de olifant in de kamer van Samsung’s verhandeling, het sluit allemaal ook nog eens aan bij andere recente geruchten die stelden dat het toestel draadloos kan opladen bij wijze van ‘compensatie’ voor het niet meer verwisselbaar zijn van de accu.

Of dit laatste klopt, is natuurlijk ook nu niet bevestigd. Maar de kans dat de Galaxy S6 standaard met de benodigde technologie om het toestel kabelloos op te laden op de markt komt, is dus aanzienlijk. En dankzij de recente verbeteringen op dit vlak zou het ook nog eens echt handig kunnen zijn.

Over iets minder dan twee weken – op 1 maart – zal Samsung de Galaxy S6 aan de wereld tonen, tijdens haar eerste Unpacked evenement van dit jaar.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee