Rabobank lanceert Rabo Wallet voor Samsung Galaxy Note 3 en Galaxy S4

Betalen met je telefoon is zo’n ding waarover al vaak geschreven is, maar in Nederland staat het allemaal nogal in de kinderschoenen. Nu is het de Rabobank die het als eerste mogelijk maakt met de Rabo Wallet app. De Samsung Galaxy Note 3 en Galaxy S4 zijn de toestellen met de primeur.

rabo-wallet-app-betalen-met-samsung-galaxy-note-3-galaxy-s4 Rabobank lanceert Rabo Wallet voor Samsung Galaxy Note 3 en Galaxy S4

Dankzij Rabo Wallet kun je de NFC functionaliteit van je smartphone gebruiken om betalingen te verrichten bij een betaalautomaat in een winkel, zonder dat je daarbij je pinpas tevoorschijn hoeft te halen.

Na de installatie van de app zelf, én een speciale app van Samsung – de KMS agent, beide te vinden in de Play Store – moet je nog een aantal stappen doorlopen om veilige identificatie mogelijk te maken. Hieronder vind je Rabobank’s eigen instructievideo, waarin het allemaal stap voor stap wordt uigelegd. Als je dit allemaal hebt gedaan, kun je dus met je Note 3 of S4 betalen door het toestel tegen de betaalautomaat te houden, mits deze daar geschikt voor is. Op dit moment zijn er in ons land zo’n 66.000 betaalautomaten waar dit kan.

Op termijn wil de Rabobank de mogelijkheden van de app nog verder gaan uitbreiden, evenals het aantal telefoons die gebruik kunnen maken van de dienst. Maar op dit moment worden dus alleen de Galaxy Note 3 en de Galaxy S4 ondersteund. Alle informatie over Rabo Wallet vind je bij de Rabobank zelf.


Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Andy zegt

  Hopelijk brengt ING ook snel deze functionaliteit uit in de app. Vanaf 2013 al NFC op de Galaxy S4 maar er nog geen gebruik van kunnen maken.

 2. Tijs zegt

  Inmiddels heeft, na een periode van bijna 3 weken, de Rabobank eindelijk een update vrijgegeven van de Rabo Wallet. Wanneer je voorheen problemen had met het aanmaken van een account, en je niet kon zien wat er aan de hand was (blanco scherm) is dat nu wel duidelijk.

  De Rabo Wallet is nog niet geschikt voor Galaxy S4 toestellen van de Black Edition.
  Reden: werkt alleen op Android 5.0 Lollipop

  En die update komt er wel aan, maar we weten nog niet wanneer,

Praat mee