Na Lollipop update ontbrekende ‘Stille modus’ komt waarschijnlijk weer terug (update: jazeker)

Update: ja, het is nu zeker. Je kunt na de aanstaande stabiliteitsupdate voor de Galaxy S5 het toestel weer op stil zetten zoals je dat ook vóór Lollipop gewend was.

Oorspronkelijke bericht:

Nadat de Samsung de Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy S5 had uitgerold, was met afstand dé meest gehoorde klacht dat het toestel niet meer op stil te zetten is. Dat klopt natuurlijk niet, want je kunt ook mét Lollipop je Galaxy S5 gewoon op stil zetten. Maar eerlijk is eerlijk: het nieuwe systeem dat Google hiervoor in de nieuwste Android versie bedacht is geen toonbeeld van eenvoud. Gelukkig lijkt het erop dat de oude, vertrouwde stille modus weer terug komt.

samsung-galaxy-android-5-lollipop-stille-modus-terug Na Lollipop update ontbrekende 'Stille modus' komt waarschijnlijk weer terug (update: jazeker)

Eerder vandaag begon de Lollipop update voor de Galaxy Note Edge in Australië, met Android 5.0.1 aan boord. Maar in tegenstelling tot dezelfde Android versie op de Galaxy Note 4, duikt op de Edge na de update wél de oude bekende manier op om het toestel op stil te zetten.

Hiermee is de vertrouwde manier om het toestel op stil te zetten natuurlijk niet automatisch ook terug op de Galaxy S5, en ook de aanstaande updates voor de Galaxy Note 4 en de Note 3 zullen nog met de nieuwerwetse, omslachtige manier arriveren. Maar de kans lijkt groot dat een latere update de bekende stille modus – met die sneltoets die schakelt tussen Melodie, Trillen en Stil – gewoon weer naar de toestellen zal terugbrengen. Wanneer die update dan weer op bijvoorbeeld de Galaxy S5 te verwachten is, is verder natuurlijk nog niet bekend.

Overigens schijnt dezelfde stille modus vanaf Android 5.1 weer zijn (her)intrede te maken in het besturingssysteem zelf, maar Samsung lijkt deze stap van Google dus niet af te wachten.

(bron)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. galaxypowrrr zegt

  Ze mogen echt nu komen met een stabiliteitsupdate . Telefoon doet heel raar of blijft haken of wilt niet aan en krijg steeds meldingen dat contacten gestopt zijn word er moe van…..

 2. Boze S5 zegt

  Ik ben echt pissig met de laatste updeate.
  Contacten gestopt. Telkens weer alles is traag. Stille modus is weg. Echt pissig. beter komen ze met gauw met een betere updeate. Het is echt irritant. En ik ben het helemaal zat. Als samsung zo doorgaat stap ik over naar Iphone

 3. Guido zegt

  Slechtste update ever!
  Naast de eerder genoemde zaken zoals stille modus en rare meldingen zijn toch wel drage reactie en vooral battery drain het ergste wat je op een zogenaamd top toestel kunt hebben.
  Hij loopt nu niet in 12 uur maar in 6 uur leeg!
  Heb allerlei tips&trucs geïmplementeerd maar hij blijft leeglopen als de 1e smartphone generatie.
  Lijkt erop dat zowel android als galaxy ontwikkelaars die niets anders te doen hadden dan te testen geslapen hebben.
  Is er een makkelijke manier om de update weer terug te draaien? Let me know!

  • Matthijs zegt

   Helaas zijn updstes van Android niet terug te draaien (althans niet op een legale wijze). Ik heb zelf sinds kort de Note 4 maar de batterijduur van het toestel is om te huilen. Ik had een OnePlus One, de bijzondere invite only smarphone, tevens de beste van het jaar. Deze was €300 maar kon hier wel 2-3 dagen mee doen. Met veel films kijken en veel internetten kwam ik de dag door en had ik vaak zelfs nog 30% over. Met de Note 4 is dit niet meer grappig ik leg hem in mijn kluis als ik aan het werk ben en hij staat in spaarstand maar toch 12% is verbruikt in 3 uurtjes tijd… ik had denk ik toch beter mijn oneplus kunnen houden (de specs zijn gelijk aan mn note behalve het qHD scherm). Wachten op de Lollipop update dan maar en hopelijk is dan die zware battery drain over

 4. Arno zegt

  Kan iemand aangeven wanneer de AANGEPASTE update gaat komen? Want het lijkt net dat ik nu met een vibrator op zak loop. Ik zit op een helpdesk, en daar moet ik hem wel op stil kunnen zetten natuurlijk.
  Laat me GEEN spijt krijgen dat ik een Samsung mobiel heb gekocht ca. 1,5 jaar geleden.
  Anders kan ik beter zo snel mogelijk op SONY over stappen.

  Daarnaast is inderdaad het toestel op sommige momenten aan de trage klant, ook dit moet gaarne OPGELOST worden!!

  Bij voorbaat dank!

  • Manon zegt

   Je kan hem gewoon op stil zetten. Als je je scherm naar beneden sleept zeg maar krijg je rechts bovenin een optie. Daar krijg je al je meldingen die je boven in je scherm kunt zetten. Er staat een melding “alles” tussen. Als je die op prioriteit zet zal je wekker af gaan en als je gebeld wordt. Als je hem op geen onderbrekingen zet is ie helemaal stil!

Praat mee