Eindelijk een manier om je homescreen layout van telefoon naar telefoon te kopieren

Je bent vast niet de enige die zich afvraagt waarom het nog steeds niet mogelijk (of in ieder geval makkelijk) is om de homscreen layout van je ene telefoon direct te kopiëren naar een andere telefoon. Je zou zeggen dat Android deze functie er standaard in heeft zitten, maar dit is helaas niet het geval. Er zijn momenteel hier en daar wel third-party apps en launchers die deze functie een soort van aanbieden (lees: het werkt niet goed) maar wij hebben nog steeds geen foolproof oplossing gezien.

samsung-home-screen-patent-640x685 Eindelijk een manier om je homescreen layout van telefoon naar telefoon te kopieren

samsung-home-screen-patent-flow-chart-640x657 Eindelijk een manier om je homescreen layout van telefoon naar telefoon te kopieren

Gelukkig dachten ze er bij Samsung net zo over en hebben de Koreanen een tijdje terug patenten geregistreerd voor precies dit idee. Hiermee bespaar je dus een hoop tijd met het opnieuw installeren van je oude apps en het verplaatsen van al je apps op het homescreen. De Samsung service zorgt er dus voor dat je nieuwe telefoon meteen vertrouwd aanvoelt door al je oude apps te installeren en ook nog eens op de juiste plek op je scherm te plaatsen.

Het mooiste van alles is nog wel dat de twee toestellen niet fysiek dicht bij elkaar hoeven te zijn. De nu nog naamloze service van Samsung werkt namelijk via de cloud. Eigenlijk weten we het antwoord al…maar zit jij te wachten op deze handige functie? Waarom wel? Waarom niet? Deel je mening in de comments hieronder!

(via | bron)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Marco Zwetsloot zegt

    Ik gebruik Nova en daarin kun je een backup maken, ik heb nog niet geprobeerd met overswitchen naar ander toestel. Wellicht binnenkort met de S6.
    Maar zou wel handig zijn als er zoiets komt wat goed werkt.

Praat mee