En toen ging de Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Note 4 van start (in Polen)

En daar was hij dan: de langverwachte update voor de Samsung Galaxy Note 4 naar Android 5.0 Lollipop. In Polen, althans, waar de uitrol ervan vandaag van start ging.

samsung-galaxy-note-4-android-5-lollipop-update-gestart En toen ging de Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Note 4 van start (in Polen)

Hoewel de Galaxy Note 4 niet Samsung’s eerste telefoon is die de update naar Android Lollipop krijgt – die eer viel inmiddels de Galaxy S5 te beurt, die de update ook in Nederland al ontving – is de start tenminste nu officieel gemaakt. Poolse gebruik(st)ers, of mensen met een Pools toestel, kunnen hun Note 4 nu al voorzien van de nieuwste Android versie.

Om precies te zijn krijgt de Galaxy Note 4 Android versie 5.0.1, terwijl de Galaxy S5 op dit moment op Android 5.0 draait. Dat verklaart tevens ook waarom de update iets langer op zich laat wachten.

Voor de meeste Nederlandse gebruik(st)ers is het nog even afwachten tot de update ook in ons land beschikbaar komt. De Poolse update van vandaag is bestemd voor de Note 4 met modelcode SM-N910C. Deze toestelvariant heeft een andere processor dan de SM-N910F die voornamelijk in Nederland verkocht wordt. Let op dus, doe-het-zelverts: je kunt deze Poolse firmware niet op jouw Nederlandse toestel met modelcode SM-N910F flashen.

Het wachten is dus op de update voor de SM-N910F variant van het toestel. Maar de start is er – en dat is goed om te weten.

Eerder al kon je een preview bekijken van Android 5.0.1 op de Note 4. Ook beschreven we al wat er zoal nieuw en anders is in Lollipop op Galaxy smartphones.

(via, dank Henk voor correcties 😉 )

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee