Android 5.0.1 firmware voor de Samsung Galaxy Note Edge uitgelekt

Hortend en stotend komt de Android 5.0 Lollipop update voor Samsung’s Galaxy toestellen op gang. De update kan ieder moment van start gaan voor de Galaxy Note 4, terwijl gebruik(st)ers met een Galaxy Note Edge nog iets langer geduld zullen moeten hebben. Desalniettemin is er voor deze laatste nu een vroege firmware met Android 5.0.1 opgedoken.

samsung-galaxy-note-edge-android-5-0-1-lollipop-firmware Android 5.0.1 firmware voor de Samsung Galaxy Note Edge uitgelekt

Dit keer is deze nog-niet-officiële, op Android 5.0.1 gebaseerde firmware voor de Galaxy Note Edge uitgelekt via het XDA forum, De nieuwe software is geheel – zoals dat zo mooi heet – stock, dus er zijn geen aanpassingen door derden aan gedaan.

Hoewel deze firmware afkomstig is van de Note Edge met modelcode SM-G915F, werkt hij ook op de Nederlandse SM-G915FY. In beide toestelversies is tenslotte dezelfde hardware te vinden.

De enthousiaste, en goed geïnformeerde doe-het-zelver kan in principe dus aan de slag – alle benodigdheden, informatie en instructies vind je HIER – maar houd in gedachten dat het gaat om een beta versie. Een paar bugs zijn nog aanwezig. Zo is het nodig na het flashen de minimale klokfrequentie van de processor handmatig – via een aparte app – aan te passen.

Daarmee is ook gelijk duidelijk waarom Samsung deze versie nog niet zelf uitrolt. Wanneer Android 5.0.1 precies via officiële weg naar de Note Edge komst is nog niet bekend. Eerdere geruchten noemden een start in februari, maar of dit nog klopt valt niet te zeggen.

(via)

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Praat mee