Accu van de Samsung Galaxy S6 op de foto: 2600 mAh capaciteit bevestigd?

Nog maar een paar dagen geleden viel te lezen dat de aankomende Samsung Galaxy S6 mogelijk een batterij heeft met een relatief bescheiden capaciteit van 2600 mAh. Foto’s genomen in een Chinese fabriek lijken dit nu te bevestigen.

samsung-galaxy-s6-edge-batterij-2600-mah Accu van de Samsung Galaxy S6 op de foto: 2600 mAh capaciteit bevestigd?

Via het Chinese Weibo duiken foto’s op die genomen lijken te zijn in een Chinese fabriek. Te zien zijn batterijen die duidelijk bestemd zijn voor Samsung, terwijl uit het productnummer – EB-BG925ABE – valt op te maken dat ze thuishoren in de Galaxy S6 Edge. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat de ‘platte’ Galaxy S6 dezelfde accucapaciteit heeft als zijn van gebogen schermranden voorziene Edge variant, maar die kans is wel aanzienlijk.

In ieder geval zien we op de foto’s voornamelijk twee dingen. Ten eerste de 2600 mAh capaciteit. En ten tweede het feit dat het om niet-verwisselbare batterijen gaat – met kleine stekkertjes. Mogelijk zien we de variant zoals hij in de toestellen zelf wordt ingebouwd, maar het kunnen ook accu’s zijn die bestemd zijn voor Samsung’s servicecenters.

samsung-galaxy-s6-edge-batterij-2600-mah-2 Accu van de Samsung Galaxy S6 op de foto: 2600 mAh capaciteit bevestigd?

Zoals we eerder al opmerkten: een capaciteit van 2600 mAh is vooral opvallend omdat de Galaxy S5 een grotere accu heeft met 2800 mAh. Toch zijn er redenen om aan te nemen dat Samsung’s niet onlogisch is. Zo is de nieuwe processor – gefabriceerd op een kleiner 14nm proces – zo’n 35% zuiniger dan zijn voorgangers. In recente teasers lijkt Samsung zelfs de nadruk te leggen op een batterij die lang zijn werk doet.

De tijd zal leren of dit laatste klopt, of dat er toch een prijs betaald moet worden voor de keuze voor een slechts 6,9 millimeter dunne Galaxy S6, met een evenredig dunne accu.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee