Vodafone’s Samsung Galaxy S5 krijgt als eerste Android 5.0 Lollipop

Nadat de Samsung Galaxy S5 in sommige andere landen al de update kreeg naar Android 5.0 Lollipop, is nu ook in Nederland de kop eraf. Althans, voor gebruik(st)ers met een Galaxy S5 van Vodafone.

samsung-galaxy-s5-android-5-0-lollipop-nederland-januari-vodafone Vodafone's Samsung Galaxy S5 krijgt als eerste Android 5.0 Lollipop

En dus kan iedereen met een Vodafone branded Galaxy S5 vanaf vandaag Android 5.0 Lollipop op het toestel installeren. De update brengt firmwareversie XXU1BNL9 naar het toestel – dezelfde versie die ook elders wordt uitgerold.

Omdat de update de nieuwste versie van het Android besturingssysteem naar de Galaxy S5 brengt, versie 5.0 Lollipop, is het tevens verreweg de grootste update die het toestel tot nu toe kreeg.

samsung-galaxy-s5-android-5-0-lollipop-nederland-januari-21 Vodafone's Samsung Galaxy S5 krijgt als eerste Android 5.0 Lollipop

Het moge dus ook duidelijk zijn dat er nogal wat vernieuwingen en veranderingen met Android 5.0 meekomen: de interface krijgt een behoorlijke makeover: menu’s, notificaties, apps – alles is nu aangepast aan Android’s nieuwe Material design. Eerder al kon kon je hier een preview vinden. Daarnaast leert onze ervaring met de nieuwe software dat de S5 met Android Lollipop een stukje sneller aanvoelt.

De bij de update behorende, vernieuwde gebruikershandleiding dook een tijdje geleden al op.

Je kunt Android 5.0 op jouw Vodafone branded Galaxy S5 installeren via het toestel zelf – een WiFi verbinding is een dikke aanrader, want het is een flinke download. Ook via Samsung’s Kies software is de update beschikbaar.

samsung-galaxy-s5-android-5-0-lollipop-nederland-januari-3 Vodafone's Samsung Galaxy S5 krijgt als eerste Android 5.0 Lollipop

Met de komst van deze update voor een branded toestelversie verwachten we eigenlijk dat ook Lollipop voor de unbranded Galaxy S5 niet meer lang op zich zal laten wachten.

Heb jij ‘m geinstalleerd op jouw toestel? Wat vind jij beter nu? Of juist niet? Doe mee, deel hieronder jouw ervaringen!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Danny zegt

  Ik heb ene unbranded S5, nog geen update. Maar sinds gisteren gaat ineens mn batterij nog geen halve dag mee! Iets trekt m gewoon leeg. Toeval?

 2. Scoop zegt

  Inmiddels via kies gedownload omdat toestel elke keer aangaf dat er geen update beschikbaar is. Je hebt wel 3GB vrije ruimte op het toestel nodig om hen te kunnen downloaden.

  Android 5.0 ziet er mooi uit en voelt een stuk sneller aan. Wat ik meteen merkte is dat ik nu nog maar 2GB vrij heb na de update t.o.v. 3GB voor de update… best jammer…

  Alleen er zitten nog wel een paar bugs in.
  -Whatsapp af en toe werkt het toetsenbord niet, je typt maar er komt geen tekst. Gesprek verlaten en terug dan werkt het weer.
  -Google chrome, je kan niet tussen tabbladen switchen, de knop is verdwenen. Volgens google moet er een knop onderaan je scherm zitten maar die bestaat op de S5 niet…

   • Scoop zegt

    Kies 3.0 geinstalleerd, hij vroeg toen ik de telefoon aan sloot of ik de nieuwe firmware wou installeren. Heb je wel zeker een branded Vodafone toestel?

    OTA lukte mij ook niet, daarom via Kies 3.0 gedaan.

     • Michel zegt

      Als je in de telefoon app *#1234# invoert (waar je normaal een nummer zou intoetsen), dan krijg je een aantal codes te zien. De derde is de ‘CSC’ code. Als deze begint met G900FPHN heb je een unbranded toestel. Een Vodafone branded toestel begint met G900FVDF…

  • Nico zegt

   Ik krijg het niet via Kies geïnstalleerd. Voor het downloadproces wordt m’n Vodafone S5 ontkoppeld en zegt dan dat er geen respons komt van m’n toestel. Heb gewoon 4 GB vrij.

 3. Marcel zegt

  Update gedaan via Kies……………alles top maar kan het toestel niet meer op stil zetten alleen trillen en melodie kan dat kloppen zie die functie niet meer.

  • Marcel zegt

   Heb het in en eerder artikel al terug gelezen dat de stil functie er niet meer in zit…….dus dat klopt wel.
   Voor de rest loopt alles als een trein…….

   • Scoop zegt

    Stil modus is nu anders. Dit heet nu onderbrekingen. Via Menu -> Geluiden en meldingen -> Onderbrekingen kan je het instellen. Als je dan bovenin het menu in je scherm dit knopje erbij zet kan je in het vervolg door het menu naar beneden te slepen redelijk snel de telefoon op stil zetten.

    Schijnt dat dit een slimme manier is, maar ik zie liever de oude functie terug.

    Ik heb wel zelf deze 2 dingen waar ik nog steeds niet achter ben:
    -Whatsapp af en toe werkt het toetsenbord niet, je typt maar er komt geen tekst. Gesprek verlaten en terug dan werkt het weer.
    -Google chrome, je kan niet tussen tabbladen switchen, de knop is verdwenen. Volgens google moet er een knop onderaan je scherm zitten maar die bestaat op de S5 niet…

  • Xsjlo zegt

   Die is er wel, kijk boven in je scherm naar de 4 blokjes (als je hem naar beneden trekt)Daar zie je op de 4e regel alles, die kan je op geen zetten en hij is helemaal stil.

 4. Tim zegt

  Na update kan ik als ik gebeld wordt het gesprek niet aannemen. Nog iemand hier last van? Of misschien een oplossing.
  M. Vr. Gr. Tim

 5. Scoop zegt

  Bug met chrome is geen bug. Is een instelling. Met 5.0 komen de tabs tussen de actieve apps te staan per tabblad. Dus niet meer als 1 applicatie. Met een vinkje bij de settings van chrome kan je dat weer terut zetten zodat je de tabbladen weer kan beheren via chrome…

 6. priscilla zegt

  Heb inmiddels een week de update 5.0 lollipop. Heb alleen het idee dat af en toe de wifi niet werkt.. hij laad fb niet en kan geen internetpagina’s bezoeken. Als ik mn tel even 5 min neerleg werkt de wifi daarna wel. Dit heb ik overigens op meerdere plekken. Wifi staat wel continue ingeschakeld. Meer mensen dit probleem?

 7. Marcel zegt

  Ik kan gesprekken nog wel aannemen, maar niet meer beëindigen. Ik blijf op de rode knop drukken maar er gebeurt niets. Tot de ander ophangt natuurlijk, maar dat werkt niet bij nee, jij moet ophangen, nee jij! 🙂

  • Marcel zegt

   Pfff, geen verbetering dit vooralsnog. Systeem is instabiel geworden. Veel freezes van apps en soms de hele telefoon. Blokkerend toetsenbord regelmatig. En de accu is veel sneller leeg terwijl overal wordt genoemd dat project Volta dat verbeterd zou hebben.

   • Michel zegt

    Cache legen van apps kan helpen tegen crashende apps. Betere accuduur heb ik ook niet zoveel van gemerkt (hoewel hier ook niet slechter)

 8. Mir zegt

  Na de update van mijn S5 naar lollipop is zelfs als ik de hele dag mijn Mobiel niet gebruik mijn batterij in 12 uur leeg! Terwijl ik hiervoor ruim anderhalve dag met de batterij kon doen 🙁

 9. Danny zegt

  Accu snel leeg kan niet bellen of ja af en toe apps doen het half memory bug speaker bug stil modes? Ik heb liever kittekat 4.4 dan deze shit ik gebruik firefox

 10. flo zegt

  Gister de update van de s5 gekregen de problemen waar ik tegen aan loop is dat me wifi steeds wegvalt, het systeem apps opent die ik niet wil openen als ik op whats app zit of fb open. het systeem is bar traag ook na de refresh. van een stabiel systeen naar zeer instabiel. Mensen om me heen hoor ik er ook over. De fit gear werkt hierdoor ook niet meer deze krijgt een foutmelding.

 11. fleur zegt

  Wat een +%%×$£ uitvinding. Ongelooflijk. Waar ik vooral tegen aan loop is dat wanneer ik een whatsapp berichtje ontvang het hele scherm naar benden popt met de inhoud van het bericht erbij. Waardeloos, want ik wil niet dat dit te zien is zonder dat ik gewoon nornaal het gesprek open. En dit ook nog eens in een witte goedkoop uitziende balk. Weet iemand of je dit überhaupt uit kan zetten ?????

 12. Jeanette zegt

  Wi-Fi instelling aanpassen door slimme netwerkwissel uit te zetten. Dan heb je niet meer dat er continu naar een beter netwerk wordt gezocht en heb je het probleem niet meer dat de Wi-Fi uitvalt. En bedankt voor de tip voor het stilzetten :-).

 13. jethro zegt

  Heb nu ook lollipop maar na 3 uur muziek luisteren via deezer is 75% van me batterij leeg.
  hiervoor kon ik makkelijk een hele dag luisteren. (S5)
  Iemand anders ook problemen mee of oplossingen?

 14. ben zegt

  vandaag mijn samsung galaxy s5 geupdate maar nu als
  ik naar contactpersonen wil gaan staat er lijst met contactpersonen bijwerken dit doet hij inmiddels al 1,5 uur….

  Weet iemand een oplossing hiervoor??

  Gr ben

 15. marcel zegt

  Na de update van de software (Android) werd de S5 superheet en nu zit hij vaak vast in de vergrendelstand en gaat hij helemaal niet gelijk aan. Is kennelijk van alles aan het doen op achtergrond, want er lichten af en toe lampjes en led-jes op. Kan dan ook geen inkomend gesprek aannemen. na een minuut of wat gaat hij dan gewoon aan
  Wat is wijsheid? Terug naar fabrieksinstellingen en dan weer updaten?

Praat mee