Uit de mond van het paard: geen Qualcomm Snapdragon 810 voor de Samsung Galaxy S6

Qualcomm maakt een einde aan alle geruchten over het gebruik van haar Snapdragon 810 system on a chip in Samsung’s Galaxy S6. Tenminste, dat wordt geïmpliceerd in de toelichting die het bedrijf gaf bij de presentatie van haar kwartaalcijfers.

samsung-galaxy-s5-qualcomm-snapdragon-805 Uit de mond van het paard: geen Qualcomm Snapdragon 810 voor de Samsung Galaxy S6

Qualcomm geeft aan dat de verwachtingen voor het komend jaar een tikje naar beneden moeten worden bijgesteld, omdat een grote klant de Snapdragon 810 chip niet in haar topmodel zal gebruiken. Samsung wordt natuurlijk niet expliciet bij naam genoemd, maar het laat zich raden dat het om de Zuid-Koreanen gaat, en dat het dus de Galaxy S6 is waar geen Qualcomm processor in te vinden zal zijn.

Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat Samsung de komende tijd helemaal geen Qualcomm soc’s zal gebruiken. Volgens de chipmaker zelf zullen er ook van ‘die grote klant’ nog genoeg producten op de markt komen waar wel een of andere Snapdragon in te vinden is.

Dus. De Galaxy S6 komt met een Exynos processor uit Samsung’s eigen oven. Als we de eerste benchmark resultaten mogen geloven is dit een ontzettend snelle chip, die onder meer de Snapdragon 810 indrukwekkend ver achter zich laat. Voor iedereen die uitkijkt naar de Galaxy S6, én graag de allersnelste hardware in zijn of haar telefoon heeft, is dit dus eigenlijk vooral goed nieuws. En Qualcomm zelf? Die komen er vast ook wel overheen. Tenslotte blijft het ook zonder de S6 één van de belangrijkste leveranciers van processoren voor mobiele apparaten.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee