T-Mobile branded Samsung Galaxy S5 krijgt ook Android 5.0 Lollipop update

Langzaam maar zeker krijgen steeds meer Samsung Galaxy S5 gebruik(st)ers de update naar Android 5.0 Lollipop binnen. Nadat een paar dagen geleden al de Vodafone branded toestelversie aan de beurt kwam, is het nu de Galaxy S5 van T-Mobile waarop de update te installeren is.

samsung-galaxy-s5-android-5-0-lollipop-nederland-januari-vodafone T-Mobile branded Samsung Galaxy S5 krijgt ook Android 5.0 Lollipop update

 

Op dit moment is de update beschikbaar via T-Mobile’s branded Galaxy S5 zelf. Het gaat om dezelfde firmwareversie die ook naar Vodafone’s toestel kwam, namelijk die met nummertje XXU1BNL9. Het gaat om een flinke update, dus je downloadt hem het beste via een WiFi verbinding. Via Kies is de update op korte termijn ook beschikbaar.

Android 5.0 brengt een hoop vernieuwingen naar de Galaxy S5, waaronder een flinke vernieuwde interface. Onder andere de menu’s en standaard apps krijgen een nieuwe look, en allerlei notificaties worden op een frisse manier weergegeven. Maar ook achter de schermen verandert er het een en ander – een beknopt overzicht van de veranderingen vind je alvast HIER. Een blik op de nieuwe, bij Lollipop horende handleiding van de Galaxy S5 kon je eerder al HIER vinden.

Nu zowel Vodafone als T-Mobile de update naar hun branded Galaxy S5 hebben uitgerold, is het slechts een kwestie van aftellen tot ook de unbranded toestelversie aan de beurt is – mogelijk al in de komende dagen.

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Laurence Ham zegt

  Ik heb mijn Samsung S5 via KPN gekocht (incl abonnement). Wanneer komt de Branded versie voor KPN uit? Moet ik KON daarvoor benadere of Samsung?

  • Michel zegt

   Voor zover ik weet verkoopt KPN de Galaxy S5 unbranded, dus dan hoef je in principe niet te wachten op een update die speciaal voor KPN’s S5 is. Kan het zijn dat je de Galaxy S5 Plus hebt, met modelcode SM-G901F (de ‘normale’, zonder Plus is de SM-G900F)? Je kunt dit o.a. checken door in de Instellingen naar Toestel-info (onder het kopje Systeem) te gaan. Onder Modelnummer zie je dan of je een SM-G900F hebt of een SM-G901F. De update voor de 901 moet namelijk nog komen, dus dat zou verklaren waarom je ‘m nog niet hebt.

    • Michel zegt

     Hm, dan had je de update al wel moeten hebben inmiddels. Je kunt voor de zekerheid nog check of je inderdaad een unbranded toestel hebt. Toets dan in de telefoonapp *#1234#. Achter CSC begint de code met G900FPHN als ‘ie inderdaad unbranded is.

     Heb je wel eens handmatig naar de update gezocht? Via Instellingen -> Toestel-info -> Software-update -> Nu bijwerken

     Zoja, heb je je toestel al eens met Kies proberen te updaten? Kies vind je hier: http://www.samsung.com/nl/support/usefulsoftware/KIES/ Als je toestel niet vanzelf aangeeft dat er een update is, dan moet dit via Kies wel goedkomen.

     • Laurence Ham zegt

      Ik heb hem gevonden via instellingen >toestel info> etc. Hij is nu aan het downloaden, 331,42 MB. Ik ben benieuwd of mijn wifi problemen nu over zijn. Thanks

     • Laurence Ham zegt

      Heb de update geïnstalleerd maar hij (wifi) deed het 5 minuten en toen werd de verbinding weer verbroken. Wordt hier wel moe van hoor.
      Weer afwachten dan?

     • Michel zegt

      Check even hier, voor een aantal bugs zijn er oplossingen te vinden: //www.galaxyclub.nl/android-5-0-lollipop/ Echte structurele bugs zullen de komende tijd in aankomende updates verholpen worden.

 2. Chris Jagers zegt

  Hallo,
  ik heb een samsungs gs5 met model nummer SM-G901F van tmobile en ik heb nog steeds android versie 4.4.4. hij vind ook geen updates. Wanneer kan ik de update verwachten?

  • Michel zegt

   Is onbekend. De SM-G901F is de Galaxy S5+, waarvoor de update weliswaar komt, maar het is niet bekend wanneer hij in Nederland (en bij T-Mobile) beschikbaar zal zijn.

Praat mee