Samsung stelt budgetmodel Galaxy J1 officieel voor (in Maleisië)

Zonder veel omhaal heeft Samsung haar nieuwe instapmodel smartphone wereldkundig gemaak: de Galaxy J1 maakt zijn debut op de website van Samsung’s Maleisische tak.

samsung-galaxy-j1-1 Samsung stelt budgetmodel Galaxy J1 officieel voor (in Maleisië)

Zoals we in feite al wisten is de Galaxy J1 een budgettoestel. Het 4,3 inch LCD beeldscherm heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels, terwijl een 1,2 GHz dual core processor voor de benodigde rekenkracht zorgt.

Aan boord van de Galaxy J1 vinden we verder een 5 megapixel camera – 2 megapixel aan de voorkant – en 512 MB werkgeheugen. Standaard is er 4 GB opslagcapaciteit aanwezig, die gelukkig wel met een microSD kaartje kan worden uitgebreid. Een 1850 mAh accu moet voor voldoende stroom zorgen.

samsung-galaxy-j1-2 Samsung stelt budgetmodel Galaxy J1 officieel voor (in Maleisië)

Het toestel draait in eerste instantie op Android 4.4.4, en de op-één-na-recentste versie van Samsung’s TouchWiz interface – de recentste is natuurlijk de versie die momenteel met de Android 5.0 Lollipop update op veel duurdere toestellen als de Galaxy S5 arriveert.

Met zijn 12,9 bij 6,8 centimeter is een vrij compacte telefoon, die net geen 9 millimeter dik is en 122 gram weegt. Een 4G mobiele internetverbinding lijkt vooralsnog afwezig, maar mogelijk verschilt dit straks per land en per markt.

samsung-galaxy-j1-3 Samsung stelt budgetmodel Galaxy J1 officieel voor (in Maleisië)

Of en wanneer de Galaxy J1 naar winkels dichter bij huis komt is op dit moment nog niet bekend, en ook naar de prijs kunnen we alleen maar raden. En als we dan toch moeten raden, dan gokken we voor nu op een prijskaartje tussen de 100 en 150 euro. Daarvoor kun je de Galaxy J1 dan in het zwart, wit, of blauw kopen.

Overigens lijkt de kans groot dat de J1 op termijn ook grotere broers zal krijgen, die waarschijnlijk vergelijkbare hardware combineren met een groter beeldscherm.

(via 1, 2)

Beste Galaxy J1 deals per provider

Praat mee