Samsung showt de Galaxy A7 (in Maleisië)

Met zijn A-serie-genoten de Galaxy A3 en Galaxy A5 konden we al kennis maken – sterker nog, ze zijn spoedig te koop – maar op de Samsung Galaxy A7 was het nog even wachten. Tot nu, dus. Althans, elders ter wereld.

samsung-galaxy-a7-1 Samsung showt de Galaxy A7 (in Maleisië)

In Maleisië was de Galaxy A7 nu dan eindelijk in levende lijve te zien, nadat we ‘m tot nu toe alleen zagen op foto’s uit China. En sinds toen wisten we al dat de A7 de dunste telefoon is die Samsung ooit maakte: 6,3 millimeter dik is hij slechts.

samsung-galaxy-a7-2 Samsung showt de Galaxy A7 (in Maleisië)

De Galaxy A7 is met zijn 5,5 inch Super Amoled scherm het grootste toestel uit de nieuwe A serie, en heeft daarmee een 1080p full HD resolutie. De octacore Snapdragon 615 processor is ook sneller dan die van zijn kleinere broertjes. De accu heeft een capaciteit van 2600 mAh.

samsung-galaxy-a7-5 Samsung showt de Galaxy A7 (in Maleisië)

Links de Galaxy A5, rechts de grotere Galaxy A7

Waarschijnlijk heeft de Galaxy A7 een 13 megapixel camera aan de achterzijde, en een 5 megapixel selfie camera aan de voorkant – net als de Galaxy A5 inderdaad. Twee gigabyte werkgeheugen en 16 GB interne opslag maken het plaatje – samen met een microSD slot – compleet.

samsung-galaxy-a7-61 Samsung showt de Galaxy A7 (in Maleisië)

De dunne Galaxy A5 (rechts) is toch nog dikker dan de 6,3 mm dunne Galaxy A7 (links)

Rest natuurlijk de vraag of en wanneer de Galaxy A7 naar onze kant van de wereld komt. Een Europese variant bestaat, zoveel is duidelijk. Wat dit over een Nederlandse release zegt helaas nog niet. Maar zodra Samsung meer bekend maakt, lees je het natuurlijk hier. Mocht je ‘m graag op korte termijn willen kopen, kun je in ieder geval vanaf februari in Maleisië terecht.

Galaxy A7 deals per provider

Praat mee