Ronde smartwatch gaat Samsung Gear A heten

Over Samsung’s aankomende, ronde smartwatch doen al geruime tijd verschillende geruchten de ronde. Het unieke element ervan is niet zozeer de ronde vorm, maar het feit dat je ‘m kunt bedienen door middel van een ring rond de behuizing. En nu lijkt dan eindelijk de naam van deze nieuwe Gear bekend ze zijn.

samsung-patent-interface-round-smartwatch1 Ronde smartwatch gaat Samsung Gear A heten

Als we Danny van Sammobile mogen geloven – en er is geen reden om dat niet te doen – zal het nieuwe horloge door het leven gaan als de Samsung Gear A. Intern is het apparaatje al een tijdje bekend onder de codenaam Orbis.

Hoewel Samsung vroeg van de partij was op de wearables markt met haar Galaxy Gear is het bedrijf dit keer relatief laat met het lanceren van een ronde – en volgens sommigen dus meer ‘horloge-achtige’ – smartwatch. De hoop is dan ook dat de bediening door een ring – een lunette, zoals dat eigenlijk zo mooi heet – genoeg onderscheidend vermogen geeft aan de nieuwe generatie Gear horloges.

De verwachting is dat Samsung de Gear A begin maart in Barcelona zal lanceren, samen met de nieuwe Galaxy S6 telefoon.

Galaxy deal tips

Praat mee