Samsung Galaxy S6 en S6 Edge niet waterbestendig – Galaxy S6 Active wel

Nog niet zolang geleden leek het er nog op dat Samsung’s Galaxy S6 over dezelfde IP67 certificatie – ‘waterdicht’ – gaat beschikken als de Galaxy S5. Daarvan is waarschijnlijk geen sprake. Wel komt er een Galaxy S6 Active, voor iedereen die zijn of haar toestel graag blootstelt aan de elementen.

samsung-galaxy-s6-waterdicht-galaxy-s6-active Samsung Galaxy S6 en S6 Edge niet waterbestendig - Galaxy S6 Active wel

Recent kwam uit Italië het gerucht dat de Galaxy S6 waterdicht zou zijn, op dezelfde manier als de Galaxy S5 dat ook is – dus: waterdicht tot een half uur op maximaal één meter diepte. Uit hetzelfde land komt nu een bericht dat dit toch niet het geval is.

Ondanks eerdere voornemens, zou Samsung waterbestendigheid op dit moment niet meer als prioriteit zien. Mogelijk is de switch die het bedrijf op dit moment doorvoert naar voornamelijk metalen behuizingen een oorzaak.

In ieder geval komt er naar alle waarschijnlijkheid wél een Galaxy S6 Active, die net als voorgangers met dezelfde toevoeging een extra robuuste behuizing heeft. En hoewel het slechts gissen is, zal deze ‘actieve’ toestelvariant dan later dit jaar zijn opwachting maken.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee