Samsung Galaxy S6 krijgt ook thema feature (en andere toestellen)

Sinds kort heeft Samsung aan de nieuwste versies van haar TouchWiz interface de optie toegevoegd om thema’s in te stellen. En stiekem dachten we het al wel, maar het lijkt er nu inderdaad op dat ook de aankomende Galaxy S6 deze mogelijkheid zal hebben.

samsung-galaxy-s6-thema-touchwiz Samsung Galaxy S6 krijgt ook thema feature (en andere toestellen)

Theme Center icoon

Je kunt op je smartphone natuurlijk naar hartelust zelf allerlei dingen instellen en aanpassen. Een andere achtergrond, of je eigen ringtones, geluidjes en lettertypes. Met iets meer moeite kun je ook het uiterlijk van icoontjes naar eigen smaak veranderen. Echter, dankzij de thema optie kun je dit allemaal handigerwijs met één handeling doen, in een speciaal menu.

We zagen de thema optie eerder al opduiken op de nieuwe Galaxy A5, en toen leek de kans al groot dat andere toekomstige Samsung toestellen deze ook gaan krijgen. En bevestigt een insider van Sammobile dat dit inderdaad het geval is – en dus komt deze feature ook naar de Galaxy S6.

Waar we eveneens al over speculeerden – het downloaden van meer, nieuwe thema’s – blijkt ook het geval. Via een nieuwe Themes Center is het mogelijk naar behoefte meer thema’s op je telefoon te downloaden. Tevens lijkt het mogelijk, om speciale thema’s voor aparte gelegenheden in te stellen, bijvoorbeeld een kerstthema, dat alleen met kerst geactiveerd wordt, hoewel je dat natuurlijk ook prima handmatig kan doen.

Al met al wordt het straks dus eenvoudig om het uiterlijk van de interface van de Galaxy S6 en andere toestellen met regelmaat op te frissen – fijn, voor wie zich snel verveeld, of gewoon van afwisseling houdt.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee