Samsung Galaxy S6 krijg inderdaad geen Snapdragon soc, aldus Bloomberg

Wel een Snapdragon, toch geen Snapdragon, wel eentje, toch geen, in de aankomende Galaxy S6 – het zijn zware tijden voor die paar mensen die zowel hartstochtelijk fan zijn van chipmaker Qualcomm, als van telefoonbouwer Samsung. Vandaag volgt een zware klap: het lijkt nu zo goed als zeker dat de Galaxy S6 géén Snapdragon 810 processor van Qualcomm krijgt.

samsung-exynos-5433-64-bit-galaxy-note-4 Samsung Galaxy S6 krijg inderdaad geen Snapdragon soc, aldus Bloomberg

Voor de meeste gebruik(st)ers zal het natuurlijk niet zo veel uitmaken wie de processor van de Galaxy S6 bouwt – als het toestel maar snel is. Toch is het, na jaren van Qualcomm processoren in de Europese toestelversies van zowel de Galaxy S4 als de Galaxy S5, een opvallende verandering, die vandaag definitief bevestigd lijkt te worden door Bloomberg.

Het betekent vooral dat Qualcomm inderdaad de vermeende oververhitting van de Snapdragon 810 system-on-a-chip niet op tijd lijkt te kunnen oplossen. En dat we waarschijnlijk ook hier een Galaxy S6 gaan krijgen met een Exynos 7 Octa chip van Samsung zelf.

Zoals gezegd: voor de meeste mensen zal het weinig uitmaken. Beide processoren zijn snel, hebben acht rekenkernen, en zijn gebaseerd op een 64 bit architectuur. Maar, zoals we pas nog schreven, traditioneel gebruikt Samsung voor haar eigen processoren een betere geluidschip – van Wolfson – waardoor audiofielen zich waarschijnlijk mogen verheugen op een betere geluidskwaliteit.

En voor die paar mensen die om één of andere reden toch echt het liefst een Galaxy S6 met Snapdragon 810 willen: de kans bestaat dat er op later datum alsnog een toestelversie met die chip in de winkels zal belanden. Er is dus hoop voor jullie. Een heel klein beetje, althans.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Marco Zwetsloot zegt

    Heb dat eigenlijk nooit echt gesnapt…als je zelf processors kan maken waarom zou je dan inkopen bij een andere partij ?

    • Michel zegt

      Als je er heel, heel veel nodig hebt (zoals voor een nieuw Galaxy S toestel), is het hebben van meerdere bronnen een veilige keuze. Daarnaast zou toelating in de VS ook een rol kunnen spelen: voor de chips van Qualcomm (een Amerikaanse fabrikant) heeft Samsung geen extra keuringsprocedures nodig in de VS, waardoor een toestelrelease daar vlotter kan verlopen. Aan de andere kant: Samsung wil inderdaad minder gebruik gaan maken van de onderdelen van derden, dus op zich zijn ze het sowieso wel met jouw vraag eens 🙂

Praat mee