‘Samsung Galaxy S6 en Galaxy S Edge ondersteunen Gear VR’

Met een beetje geluk blijft Samsung’s Gear VR, die eind deze week in Nederland te koop is, geen exclusief  accessoire voor de Galaxy Note 4. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat ook de aankomende Galaxy S6, en zijn broertje met gebogen scherm die vermoedelijk Galaxy S Edge gaat heten, overweg kunnen met Samsung’s virtual reality headsetUpdate: inmiddels is de Gear VR ook voor de Galaxy S6 verkrijgbaar, voor € 199,99 (zie HIER).

samsung-gear-vr 'Samsung Galaxy S6 en Galaxy S Edge ondersteunen Gear VR'

Uit informatie van een van Sammobile’s insiders zou blijken dat ook beide nieuwe Galaxy S6 varianten overweg kunnen met de Gear VR. En hoewel dat niet onlogisch klinkt, roept het wel de vraag op hoe dit dan precies zit. Tenslotte is de Galaxy Note 4 een phablet met een schermdiagonaal van 5,7 inch, terwijl de verwachting is dat de Galaxy S6 een kleiner scherm krijgt – mogelijk met een display van ‘maar’ 5,1 inch.

Natuurlijk is het mogelijk dat de S6 gewoon een groter scherm krijgt – bijvoorbeeld van 5,5 inch – maar we kunnen ons amper voorstellen dat Samsung de grens tussen haar Galaxy S telefoons en de Note serie zodanig wil vervagen. En dus is er natuurlijk ook de optie dat Samsung voor de nieuwe S6 varianten een speciale, kleinere Gear VR lanceert.

Hoe deze vork precies in de steel zit is onduidelijk – maar mogelijk wil Samsung dus haar Gear VR technologie dus op deze manier naar een groter publiek brengen.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee