Samsung Galaxy A5 tip: Privé stand

Zoals we gewend zijn van Samsung, biedt ook de nieuwe Galaxy A5 legio toffe features. Na onze eerste drie handige tips voor het toestel is het tijd om specifieke snufjes onder de loep te nemen: vandaag de Privé stand. Uiteraard is de onderstaande tip ook geschikt voor de Galaxy A3, en binnenkort de Galaxy A7, en alle andere toestellen die erover beschikken.

samsung-galaxy-a5-tip-prive-stand Samsung Galaxy A5 tip: Privé stand

Natuurlijk kun je je hele smartphone – Galaxy A5 of een andere – in zijn geheel beveiligen, bijvoorbeeld met een wachtwoord. En toch is het aardig als je op het toestel nog een apart ‘compartiment’ hebt waarin je dingen kunt opslaan die nóg beter beveiligd moeten zijn. Daarvoor hebben recente Samsung telefoons dus de Privé stand.

In de Privé stand kun je foto’s, video’s, muziek, geluidsopnamen en ook andere bestanden opslaan. Staat de Privé stand uitgeschakeld, dan zie je deze mappen niet. Alleen als je ‘m weer ingeschakelt, worden ze getoond en zijn ze toegankelijk. Dus, hoe werkt dit?

samsung-galaxy-a5-a3-tip-prive-stand Samsung Galaxy A5 tip: Privé stand

Veeg als eerste met twee vingers je notificatiebalk omlaag om alle sneltoetsen in beeld te krijgen – dat is al een tip op zich, als je dit trucje nog niet kent – en kies daar, onderin, de sneltoets Privé-stand (1). Tik een paar keer op Volgende (2) en uiteindelijk op Start zodat je de Ontgrendelmethode kunt kiezen die je voor de Privé-stand wilt gebruiken. Wij raden aan om hier altijd Wachtwoord te kiezen (3), of eventueel PIN-code. Een patroon is simpelweg niet erg veilig.

samsung-galaxy-a5-a3-tip-prive-stand-uitschakelen1 Samsung Galaxy A5 tip: Privé standAls je je PIN of wachtwoord eenmaal hebt ingesteld, kun je in het vervolg de Privé-stand snel starten door middel van de bijbehorende sneltoets (1). Als de stand eenmaal in ingeschakeld, zet je ‘m weer uit door in het notificatiescherm op de melding Privéstand ingeschakeld te tikken (4), en de schakelaar rechtsbovenin het scherm ‘uit te zetten’. Dit gaat logischerwijs ook zonder verdere wachtwoorden of PIN codes.

Het veilig opslaan van foto’s, bestanden, etc. in een speciale Privé-stand map is eenvoudig.

Voorbeeld: als je de Galerij app opent, kun je één of meerdere foto’s selecteren (5). Tik nu op de opties, dat wil zeggen: de drie puntjes rechtsboven (6), en kies voor Verplaatsen naar Privé (7). Je zult nu zien dat er een extra album bij is gekomen, in goed Nederlands Private genaamd (8). Deze is alleen zichtbaar als de Privé-stand ingeschakeld is.

samsung-galaxy-a5-a3-tip-prive-stand-fotos-beveiligen Samsung Galaxy A5 tip: Privé stand

Maar… hoe krijg je nu de bestanden die je privé hebt gemaakt naar je PC  of laptop gekopieerd? Tenslotte zie je de Private map ook niet als je je toestel met een USB kabel met je computer verbindt. De oplossing is logisch: verbindt je telefoon via USB kabel met de Privé-stand ingeschakeld. Je moet dan op je telefoon nog je wachtwoord of PIN code invoeren, waarna de inhoud van je toestel mét privémappen te zien is op je PC (9):

samsung-galaxy-tip-prive-stand-bestanden-kopieren-computer-pc-laptop-usb Samsung Galaxy A5 tip: Privé stand

Al met al zul je de Privé-stand misschien dagelijks gebruiken. Maar je komt vroeg of laat altijd situaties tegen waarin het eigenlijk heel handig is, met name als anderen – kids, vriend(inn)en, etc. – jouw telefoon ook wel eens gebruiken om te bellen, gamen, internetten, etc.

 

Beste Galaxy A5 deals per provider

Reacties

 1. seyma zegt

  Hoi, ik had toen ik een paar maanden geleden een nieuw telefoon kreeg ook de privestand gebruikt, om het uit te proberen maar ik weet mijn pincode nu niet meer omdat het bij het uitproberen bleef. Is er een manier om die op te vragen of te resetten? Ik heb wat rond gekeken op internet maar daar kon ik niks vinden

 2. Sven zegt

  Hallo.
  Hoe kan ik privé stand uitzette ik ben mijn code vergeten en kan hem nu niet openen er zitten allemaal belangrijke dingen in die ik nodig heb voor school weet iemand hoe je dit kan reseten
  Mvg Sven

 3. Fatima zegt

  Hallo,

  Zo te zien hebben meerdere mensen hetzelfde probleem als ik en is hun vraag nog steeds niet beantwoord. Ik heb mijn privéstand nog nooit gebruikt, maar het toestel vraagt om een patroon. Hij is dus beveiligd met een patroon, waar ik niks van weet. Mijn vraag is dan ook, wat kan ik hier aan doen. Ik hoor het graag!

  Groetjes,
  Fatima

 4. Ron zegt

  Beste mensen, wat een vervelende situatie door je privé stand te vergeten.
  Was de code in 1x vergeten.
  Vaak gebruik je te veel wachtwoorden.
  Staat vol met belangrijke dingen.
  Het enige wat ik terug kan terug vinden is een hard reset van je mobiele.
  Dat kan als je hem uit heb staan,je de drie knoppen igedrukt houdt.
  dan krijg je een menu dat je de mobiele kan resetten

 5. zegt

  Ik heb 7 dec 2016 een galaxy A3 -2016 model SM-310F gekocht. Op dit apparaat zit geen prive-stand terwijl uw club dat wel vermeldde. Of moet je dat via een andere weg bewandelen. Uw reactie. Ja het callcenter van samsung kon ook geen antwoord geven !

 6. zegt

  Op de samsung galaxy A3 2016 SM A310F is door google de privestand uit de notificatiebalk verwijderd en dat is voor mij erg teleurstellend. Toestel aangeschaft op 6 dec 2016

Praat mee