Samsung Galaxy A5 (A3, A7) tip: extra energie besparende stand

In onze recente vergelijking tussen de Galaxy A5 en de Galaxy S5 kon je lezen dat de eerste weliswaar een stuk mooier is, maar over net wat minder frivole features beschikt dan de laatste. Één van de snufjes die geïntroduceerd werd met de Galaxy S5 en die gelukkig ook op de Galaxy A5 terug te vinden is – en op de Galaxy A3 en Galaxy A7 – is de Extra energiebesparende stand. En die is de moeite van het checken waard.

samsung-galaxy-a5-tip-accu-batterij-energiebesparende-stand Samsung Galaxy A5 (A3, A7) tip: extra energie besparende stand

De Extra energiebesparende stand op de Galaxy A5 is uiteraard dezelfde die we al kennen van andere recente Galaxy modellen. Hij bespaart niet zozeer altijd energie – daar zijn andere accuduur tips voor – maar helpt je, als je toestel al bijna leeg is. Dus bijvoorbeeld als je nog een stuk naar huis moet reizen, maar je de batterij van je telefoon heeft nog maar 10% van zijn lading. En je wilt wel graag bereikbaar blijven, of zelf kunnen bellen of een klein beetje internetten. Dan is deze stand echt een uitkomst.

Je schakelt de Extra energiebesparende stand in, door je notificatiebalk met twee vinger naar beneden te vegen, zodat al je sneltoetsen in beeld komen. Tik op het icoontje Ext. spaar-stand (1). De eerste keer dat je ‘m gebruikt moet je nog even accepteren dat de indicatie Geschatte  max. stand-bytijd – die in beeld komt – slechts een ruwe indicatie is, en dat de werkelijke resterende gebruiksduur afhangt van je eigen bezigheden. Vink dus (2) aan, en tik op OK (3).

samsung-galaxy-a5-tip-accu-batterij-energiebesparende-stand-aanzetten Samsung Galaxy A5 (A3, A7) tip: extra energie besparende stand

Vervolgens krijg je te zien hoe lang je – geschat, dus – nog kunt doen met het beetje energie dat er nog in de accu van je Galaxy A5, A3 of A7 zit. In ons voorbeeld hierboven zie je dat je met een half volle batterij dus ruim zes dagen zou kunnen doen. Tevens wordt er uitgelegd wat er, nadat je op Aanzetten tikt (4) zoal verandert: je scherm gaat op zwart-wit, de meeste applicaties worden verborgen, en je mobiele internetverbinding gaat uit als het scherm uit staat – ergo: voor een mobiele internetverbinding moet je je scherm aan hebben staan.

Wel kun je nog het een en ander handmatig instellen als je in de Extra energiebesparende stand op de drie puntjes rechtsboven in het scherm tikt, en daar Instellingen kiest.

Zoals gezegd: deze stand helpt je om ook met je laatste beetje energie bereikbaar te blijven, en zorgt ervoor dat je zelf nog kunt bellen en SMS-en. Uiteraard gaat daar je accu weer sneller door leeg, dus houdt je gesprekken beperkt tot het strikt noodzakelijke.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee