Meer informatie over de bediening van Samsung’s ronde Gear smartwatch

Begin maart zal Samsung niet alleen de aankomende Galaxy S6 smartphone onthullen, maar ook een nieuw Gear horloge. In tegenstelling tot eerdere modellen, wordt deze meer ‘horloge-achtig’, want rond. Een tijdje geleden al zagen we dat deze over een nieuwe, in smartwatchland unieke feature beschikt: een ring rond de behuizing – flauw gezegd Samsung’s antwoord op de digital crown van de Apple Watch. En vandaag duiken meer details op over de werking hiervan.

samsung-patent-interface-round-smartwatch1 Meer informatie over de bediening van Samsung's ronde Gear smartwatch

Zoals wel vaker, zijn het de mensen van Sammobile die via een insider meer te weten zijn gekomen over de werking van de bedieningsring van Samsung’s nieuwe – en zo blijkt, SIM kaartloze – Gear horloge. De ring rond de behuizing speelt een crucial rol bij de bediening, zodat je als gebruik(st)er minder afhankelijk bent van het kleine touchscreen.

Vanuit het startscherm kun je – rechtsom draaiend – door je recent apps bladeren. Langzaam draaien toont één app tegelijk, en als je sneller draait worden er drie getoond. Tevens kun je zo je widgets één voor één zien, terwijl een draai linksom de inhoud van een specifieke widget op het scherm brengt. Direct vanuit het startscherm zelf brengt een linksdraaiende beweging alle notificaties in beeld.

Een inkomend gesprek kan op twee manieren geweigerd worden: rechtsom draaien is gewoon weigeren, linksom doet hetzelfde en stuur een vooringesteld bericht naar de beller. Een oproep aannemen kan kennelijk niet via de ring – maar waarschijnlijk is daarvoor een aanraking op het scherm zelf nodig.

Verder lijkt de ring voornamelijk gebruikt te worden om op allerlei manieren door informatie te scrollen: van de MP3 speler tot het weergeven van verschillende weervoorspellingen, het lijkt allemaal vrij logisch.

 

Galaxy deal tips

Praat mee