Klein Lollipop tipje voor de Samsung Galaxy S5: snel wisselen tussen tabs in je browser (update: + Chrome)

Op de Galaxy Note 4 kon het al, maar de Samsung Galaxy S5 kan het pas sinds de recente update naar Android 5.0 Lollipop: met één simpele veeg wisselen tussen je openstaande tabs in je browser.

samsung-galaxy-s5-android-5-0-lollipop-tip-browser-tabs-wisselen1 Klein Lollipop tipje voor de Samsung Galaxy S5: snel wisselen tussen tabs in je browser (update: + Chrome)

Als je inmiddels dus jouw Galaxy S5 hebt bijgewerkt naar Android 5.0, is – zoals je al kon zien – ook de TouchWiz interface van Samsung zelf behoorlijk vernieuwd. Nu werkt alles nog grotendeels hetzelfde, maar hier en daar zijn er wat kleine, nieuwe trucjes bijgekomen.

Zo kun je nu in de browser over de adresbalk heen en weer vegen om te wisselen tussen je verschillende openstaande browser tabs. Dit is handig als je vaker heen en weer switcht tussen twee ‘naast elkaar’ liggende tabs – je hoeft dan niet telkens het overzicht met alle tabs te openen.

Update: zoals bezoeker Scoop opmerkt (dank!), is ook het switchen tussen tabs in de Chrome browser veranderd na de update. De tabs in Chrome worden nu namelijk standaard  weergegeven als afzonderlijke apps in het Recente apps menu (1). Om dit weer terug te zetten naar hoe je het gewend was, tik je op de drie puntjes rechtsboven in Chrome (2) en ga je naar Instellingen (3). Kies daar nu Tabbladen en apps samenvoegen (4), en schakel deze optie uit (5).

samsung-galaxy-s5-android-5-0-lollipop-tip-browser-tabs-wisselen-chrome Klein Lollipop tipje voor de Samsung Galaxy S5: snel wisselen tussen tabs in je browser (update: + Chrome)

Nu kun je ook in Chrome weer tussen tabs wisselen zonder het Recente apps menu te openen, én je kunt weer heen en weer swypen tussen de tabs als je over de adresbalk veegt – iets dat in Chrome al kon, en nog steeds, én nu dus ook in Samsung’s eigen browser in Android 5.0.

Overigens blijven de meeste Galaxy S5 tips die we eerder gaven natuurlijk onverminderd handig. Alleen de komende tijd zul je hier vaker trucjes voorbij zien komen die specifiek ná de Android Lollipop update aan het toestel zijn toegevoegd: onze Galaxy Lollipop tips, zogezegd, die in feite op alle Galaxy toestellen zullen werken die de update krijgen – nu, of straks.

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Scoop zegt

  Misschien ook even Google Chrome laten zien want daar kon het voorheen wel mee maar u iet meer. Daar moet je nu een vinken voor aanzetten…

 2. Ronald zegt

  Vond je de oude manier prettig kun je die ook terug krijgen door via Instellingen > Tabbladen en apps samenvoegen uitzetten. Dan krijg je het blokje weer terug naast de adresbalk en kun je zo weer wisselen tussen tabbladen.

  Ik hoop wel dat er gauw een update komt want er zitten nog wel erg veel bug is deze nieuwe versie die ik al gevonden heb na 1 dag draaiende op lollipop.

 3. Saskia zegt

  Ik heb de samsung galaxy s4 mini, in chrome kon het al met dat schuiven. Ik heb gelezen dat mijn telefoon ook geupdate kan worden naar lollipop, dus ik zie het wel hoe het dan gaat, ben benieuwd.

Praat mee