Kijk, het is de Samsung Galaxy Xcover 3

Liefhebbers van stevige smartphones konden bij Samsung recent terecht voor een Galaxy S5 Active. Maar in de categorie stevig-maar-goedkoper werd de spoeling wat dun. Zo is Samsung’s Galaxy Xcover 2 alweer zo’n twee jaar oud. Maar niet getreurd! De Galaxy Xcover 3 komt eraan. En dit zijn de foto’s.

samsung-galaxy-xcover-3-voor Kijk, het is de Samsung Galaxy Xcover 3samsung-galaxy-xcover-3-achter Kijk, het is de Samsung Galaxy Xcover 3

De Galaxy Xcover 3, zoals te zien op foto’s van GSMArena, zal door het leven gaan met de modelcode SM-G388, en doet qua uiterlijk denken aan recente Active modellen van Samsung’s Galaxy S serie.

Het toestel heeft een quadcore Marvell processor met 64 bit architectuur en een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het scherm wordt in de database van GFXBench vermeldt als een 4,8 inch model – maar een blik op de foto’s leert ons dat dat waarschijnlijk een overschatting is. De resolutie van 800 bij 480 pixels klopt naar alle waarschijnlijkheid wel.

Vermoedelijk ook correct, is de vermelding van een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1,9 megapixel camera aan de voorkant, 1 GB werkgeheugen en 8 GB opslagcapaciteit. Softwarematig is Android 4.4.4 op het toestel aanwezig, hoewel dit natuurlijk nog kan veranderen tegen de tijd dat de Xcover 3 in de winkels belandt.

Verdere details van het toestel blijven ons vooralsnog bespaard. Maar het lijkt erop dat een lancering niet al te lang op zich zal laten wachten.

Galaxy deal tips

Praat mee