Kandidaat processor Samsung Galaxy S6 laat sporen na in benchmark, is snel

Over de processor van de Samsung Galaxy S6 is al heel wat afgeroddeld. En hoewel Qualcomm’s Snapdragon 810 naar verluid nog niet helemaal uit beeld is, lijkt de kans groot dat het toestel in eerste instantie met een processor uit Samsung’s eigen Exynos serie op de markt zal verschijnen. Mogelijk gaat het dan om de Exynos 7420, die nu opgedoken is in een benchmarktest.

samsung-galaxy-s6-exynos-7420-geekbench Kandidaat processor Samsung Galaxy S6 laat sporen na in benchmark, is snel

 

In de Geekbench 3.0 test duikt een Samsung system on a chip op – de Exynos 7420 dus – die acht rekenkernen heeft. Het gaat hier om een zogenaamde bigLITTLe configuratie, waarbij vier snelle kernen simpel gezegd voor de echte power zorgen, terwijl vier energiezuinige kernen het lichtere werk voor hun rekening nemen.

In ieder geval zet de Exynos 7420 indrukwekkende prestaties neer: een single core score van 1520, en een multi-core score van 5478 bieden geen enkele reden tot schaamte. Sterker nog: ze laten bijvoorbeeld Apple’s iPhone 6 Plus flink in het stof bijten. Dat toestel behaalde in dezelfde tests respectievelijk 1162 en 2069 punten.

Mogelijk zien we hier dus een eerste indicatie van de kracht van de hardware in de Galaxy S6. Helemaal zeker is dat natuurlijk niet – dat is het pas als we op 2 maart meer te weten komen over de exacte details van het toestel, tijdens de verwachte onthulling ervan.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee