‘Ja, er komt een Samsung Galaxy S6 Edge met dual edge scherm’

Herhaaldelijk dook het gerucht al de kop op dat de Samsung Galaxy S6 een broertje krijgt met gebogen beeldscherm – een Galaxy S6 Edge, zo je wilt. Nu zou definitief zeker zijn dat deze er inderdaad aan komt.

samsung-galaxy-s6-aluminium-unibody-dubbel-edge-scherm 'Ja, er komt een Samsung Galaxy S6 Edge met dual edge scherm'

Het Edge scherm van de Note Edge – de Galaxy S6 Edge zou dit scherm aan beide zijkanten hebben

Een Galaxy S6 Edge zou Samsung’s experiment, gestart met de Galaxy Note Edge, voortzetten. En als we Sammobile geloven, gaat dit inderdaad gebeuren, en krijgt het toestel zelfs een dual edge scherm – een scherm dat aan beide zijkanten een beetje om de rand heen vouwt.

Dit toestel, die we eerder vermoedelijk al betrapten bij testwerkzaamheden in India, draagt modelcode SM-G925, en zal softwarematig vergelijkbare features hebben die we kennen van de Galaxy Note Edge. Echter, omdat er twee edge schermen zijn, kun je zelf kiezen welke daarvan de primaire is, zodat het niet meer uitmaakt of je links- of rechtshandig bent.

Door een snufje, mogelijk Glance lighting genaamd, kun je een kleur toevoegen aan een contact, zodat je in één oogopslag aan de kleur van een melding op een van de edge schermen kunt zien van wie een inkomend gesprek afkomstig is.

Hoewel het nu dus zekerder lijk dat er inderdaad een Galaxy S6 Edge in de pijpleiding zit, blijft de kans groot dat het om een limited edition toestelversie gaat, die allerminst op dezelfde schaal zal worden uitgebracht als zijn gewone, ‘platte’ broer. Dat neemt niet weg dat het hierboven genoemde, in India getest exemplaar, een Europese modelcode heeft. Dat ook een beperkte oplage van het toestel ook naar onze contreien is dus te verwachten.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee