Géén 1 april: Samsung patent toont slimme handschoenen

Op één april vorig jaar ‘onthulde’ Samsung haar Fingers: een slimme handschoen met legio sensoren en een ingebakken beeldscherm. Echter, dat de Zuid-Koreanen wel degelijk serieus over een dergelijke wearable nadenken wordt bevestigd door een recent gepubliceerde patentaanvraag.

samsung-glove-patent-1 Géén 1 april: Samsung patent toont slimme handschoenen

De registratie van een patent met de naam Electronic Device Having Sensor en Operation Method Thereof toont handschoenen die uitgerust zijn met legio sensoren, èn flexibele beeldschermen. Twee versies van een patentaanvraag werden nagenoeg gelijktijdig in Zuid-Korea en in de VS gepubliceerd. De Zuid-Koreaanse patentaanvraag is recenter, en werd half 2014 ingediend.

samsung-glove-patent-2 Géén 1 april: Samsung patent toont slimme handschoenen

Natuurlijk is het idee van een slimme handschoen niet nieuw. Samsung zelf diende eerder al patentaanvragen in voor eenvoudiger concepten. Dat neemt niet weg dat er een duidelijke ontwikkeling zit in: de handschoenen in de recente patentaanvragen hebben dankzij de in de handpalm ingebakken beeldscherm zelf vrij vele weg van de als 1 april grap bedoelde Fingers.

Overigens zijn de handschoenen in deze patenten niet bedoeld als stand alone gadget. De primaire functie is toch het bedienen van een ander apparaat – een beetje zoals het augmented reality toetsenbord dat we een tijdje geleden al voorbij zagen komen. Maar dan zonder bril.

Zoal gebruikelijk valt uit patentaanvragen niet af te leiden of, laat staan wanneer, de getoonde snufjes daadwerkelijk in de winkels zullen belanden. Dit jaar verwachten we in ieder geval een eerste versie van Samsung’s eigen slimme bril – mogelijk de Gear Blink, die dan samen met de Galaxy S6 gelanceerd wordt – en een nieuwe generatie horloges. Maar dat handschoenen volgens Samsung méér zijn dan een één april grap moge duidelijk zijn.

Je vind de aanvragen voor het getoonde patent bij KIPRIS HIER, en bij de USPTO HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee