Eerste indicatie prijs en releasedatum Samsung Galaxy J1 duiken op

De Galaxy J1, Samsung’s nieuwe instapmodel smartphone, was onlangs al te zien op een setje afbeeldingen. En nu komen we ook te weten wanneer het toestel ongeveer in de winkels zal belanden, en hoeveel hij moet gaan kosten.

samsung-galaxy-j1-prijs-releasedatum Eerste indicatie prijs en releasedatum Samsung Galaxy J1 duiken op

Een Russische webshop verwacht de Galaxy J1 al vanaf het einde van de week te kunnen leveren. Een opvallende verwachting, aangezien het toestel nog steeds niet officieel onthuld is. Hier in Nederland hoeven we dat niet te verwachten. Maar áls het toestel al zo snel in de Russische schappen te vinden kan zijn, dan verwachten we de Galaxy J1 toch ook binnen een afzienbare termijn in winkels dichter bij huis – mogelijk in de loop van februari.

De Galaxy J1 moet net geen 11.000 roebel kosten. Als indicatie voor een Nederlandse prijs is het niet zo zinnig om deze direct om te rekenen naar euro’s. Wel is het aardig om te weten dat de Galaxy A3 bijvoorbeeld 20.000 roebel kost, terwijl deze in Nederland een adviesprijs heeft van 309 euro. Bij een vergelijkbare prijsverhouding zou de Galaxy J1 hier een adviesprijs krijgen van pakweg tussen de 160 en 170 euro.

Dit lijkt misschien aan de pittige kant voor een low end telefoon met een 4,3 inch scherm met 800 bij 480 pixels, en een 5 megapixel camera. Ondanks de 64 bit processor die ook in de Galaxy J1 te vinden is. Bedenk wel dat de winkelprijs normaal gesproken een stukje lager uitvalt, waardoor we er vanuit gaan dat het toestel uiteindelijk over de toonbank zal gaan voor een prijs tussen de 100 en 150 euro.

Voor een definitiev releaseadatum en prijs moeten we natuurlijk nog even de officiële lancering van de Galaxy J1 afwachten. Deze laat vermoedelijk niet lang meer op zich wachten.

(via)

Beste Galaxy J1 deals per provider

Praat mee