Design nieuwe Gear smartwatch bevestigd, kan draadloos opladen

Straks, begin maart, wordt op het Mobile World Congress niet alleen de Samsung Galaxy S6 verwacht, maar ook een nieuw model Gear smartwatch. Inmiddels is bevestigd dat deze inderdaad rond is, onder andere te bedienen via een ring, maar ook dat hij draadloos kan worden opgeladen.

samsung-patent-interface-round-smartwatch1 Design nieuwe Gear smartwatch bevestigd, kan draadloos opladen

Tot nu toe waren Samsung’s Gear horloges altijd nog min of meer rechthoekig van vorm. Echter, de komst van een rond, meer ‘horloge-achtig’ model laat niet meer lang op zich wachten. Een gooi naar het ontwerp deden wij anderhalve maand geleden al, toen we een patentaanvraag publiceerden voor een rond horloge, waarbij een draaibare ring om de behuizing een centrale rol speelt in de bediening.

De Russische insider Eldar Murtazin liet via Twitter onlangs weten dat de door ons gepubliceerde afbeeldingen inderdaad de nieuwe Gear weergeven – tenminste, dat de ronde vorm en de bedieningsring inderdaad correct zouden zijn.

Om het plaatje van de nieuwe smartwatch nog completer te maken, kunnen we vandaag nog het bericht toevoegen dat deze draadloos oplaadbaar zal zijn. Het nieuwe apparaatje, codenaam Orbis, hetgeen genoeg zegt over de vorm en de ring, kan dus zonder al het geworstel met speciale houders en laders eenvoudig op een oplader gelegd worden, net als Motorola’s Moto 360 dus.

Stukje bij beetje komen we dus meer te weten over Samsung’s nieuwe Gear horloge, waarvan de onthulling begin maart bij de start van het Mobile World Congress in Barcelona wordt verwacht.

Galaxy deal tips

Praat mee