‘Behuizing Samsung Galaxy S6 van glas en aluminiun’

Tot nu toe waren de geruchten rond de Samsung Galaxy S6 vrij braaf, omdat ze vaak voorspelbare eigenschappen en specificaties beschreven. Nu duikt een bericht op dat het toestel helemaal – zoals gedacht – gehuld zal gaan in een aluminium unibody, maar in een behuizing uit aluminium en glas.

samsung-galaxy-s6-glas-metaal-body 'Behuizing Samsung Galaxy S6 van glas en aluminiun'

In het bericht, rechtstreeks uit Zuid-Korea zelf, valt te lezen dat de Galaxy S6 aan voor- en achterzijde afgewerkt zal zijn met glas, terwijl het frame rondom van aluminium is.

Wat ons betreft valt het idee van een glazen Galaxy S6 dus met een flinke korrel zout te nemen Glas is erg kwetsbaar – dat weet iedereen met een iPhone 4/4S – en vatbaar voor vingerafdrukken. Het biedt ook allerminst een prettige hoeveelheid grip, waardoor het toestel geen zeker gevoel biedt in je handpalm.

Samsung’s kunststof behuizingen – zie de Galaxy S5 – blinken juist uit in grip en vlekongevoeligheid en grip, en zijn meestal juist goed stevig. En hoewel het idee dat Samsung met de Galaxy S6 alles helemaal anders wil aanpakken allerminst nieuw is, kunnen we ons amper voorstellen dat de keuze zou zijn gevallen op een behuizing van grotendeels glas. Tenzij Samsung, al dan niet in samenwerking met een partner als Corning, een nieuw soort glasachtig materiaal heeft ontwikkeld. Dit is niet per se ondenkbaar, maar hier geldt toch vooral: eerst zien, dan pas geloven.

Tot die tijd slaan we dit gerucht  maar even op onder het kopje ‘wilde, maar minder aannemelijke geruchten’. Of missen we iets, en is dit inderdaad hét soort behuizing waar menigeen op zit te wachten?

(afbeelding)

 

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee