Volgende generatie modem voor de Samsung Galaxy S6?

Samsung’s chip divisie heeft het er maar druk mee. Er wordt hard gewerkt aan een geheel eigen processorarchitectuur, en aan een eigen grafische processor. Tevens rolt binnenkort een nieuw type flash geheugen van de band. Tel daar – zo komen we vandaag te weten – een next generation modem bij op, en het enige wat je nog nodig hebt voor de Galaxy S6 is een doosje om het allemaal in te stoppen. Maar simpel is het natuurlijk allemaal niet.

wpid-samsung-galaxy-s6-project-zero Volgende generatie modem voor de Samsung Galaxy S6?

Wel klopt het, dat uit Samsung’s thuisland nieuws komt overwaaien over een nieuw categorie 10 modem. Voor de goede orde: de Galaxy Note 4, de Galaxy S5 Plus, en de Galaxy Alpha hebben beide een categorie 6 modem, wat ze geschikt maakt voor de 4G+ netwerken die in ons land nog in de kinderschoenen staan.

Zonder teveel te verzanden in technische details, kun je inderdaad concluderen dat categorie 10 sneller is dan categorie 6. Veel sneller zelfs. Mooi en prima, dus, als een snellere modem straks in de Galaxy S6 te vinden is.

Rest de vraag wat we daar – mits het nieuws juist blijkt, én het modem inderdaad in de Galaxy S6 belandt – in ons land aan zullen hebben. Je raadt het al: vrij weinig inderdaad. Aan de huidige categorie 6 toestellen, zoals hierboven genoemd, heb je tot nu toe ook alleen iets als je in de beperkte gebieden woont waar 4G+ beschikbaar is. Uiteraard zullen die gebieden zich de komende tijd uitbreiden, maar categorie 10 zullen we de komende tijd nog niet in onze ether aantreffen.

Betaal je dan straks voor een nieuwe, hippe feature die in Nederland onbruikbaar is? Dat ook weer niet. Samsung’s eigen modem is bestemd voor de eigen Exynos processor, en de kans is groot dat de Galaxy S6 hier met een Snapdragon chip van Qualcomm verkocht gaat worden – die wel over een categorie 6 4G+ verbinding beschikt, maar niet over een categorie 10 modem.

Om het bovenstaande dus nog even samen te vatten: ja, mogelijk komt de Galaxy S6 straks met een nóg sneller modem, maar niet in Nederland. En dat is wel best zo.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee