Specificaties Samsung Galaxy A7 bevestigd

De Samsung Galaxy A7 is het nog niet onthulde topmodel in de nieuwe A serie, die ook de Galaxy A5 en de Galaxy A3 herbergt. Een aantal technische specificaties van de Galaxy A7 kwamen we eerder al op het spoor – een nieuw setje details duikt vandaag op.

samsung-galaxy-a7-tenaa-1 Specificaties Samsung Galaxy A7 bevestigd

Eerder al wisten we te melden dat de Galaxy A7 mogelijk uitgerust is met Qualcomm’s 64 bit Snapdragon 615 processor, een 5,5 inch 1080p full HD beeldscherm, en een deels metalen behuizing die maar 6,3 millimeter dun is.

En nu komt er dus een nieuw setje specificaties boven water, die suggereert dat er ook een Galaxy A7 variant aan komt met Samsung’s eigen Exynos 5433 system on a chip. Dit is dezelfde die in sommige gebieden – maar niet in Nederland – in de Galaxy Note 4 te vinden is, en dus een heuse high end processor. Hoe dit te rijmen valt met de net-iets-minder-high-end Snapdragon 615 versie van het toestel is nog niet helemaal duidelijk.

De rest van de details komen redelijk, maar niet exact overeen met wat we eerder vermoedden: een 13 en een 5 megapixel camera, 2 GB werkgeheugen, en 16 GB opslagcapaciteit.

Al met al lijkt de Galaxy A7 zoals verwacht het high end paradepaardje van de A serie te worden, zonder de Galaxy S6 – met een nog scherper beeldscherm en een snellere processor – in de weg te zitten.

Wanneer Samsung de Galaxy A7 zal lanceren is nog niet bekend. Vooralsnog wachten de Galaxy A5 en A3 nog op hun uiteindelijke release. Of de A7 pas daarna volgt, of toch eerder al officieel aan het publiek zal wordeng getoond weten we uiterlijk in januari.

(via)

Galaxy A7 deals per provider

Praat mee